Društvo i ekonomija

M. R.

27. 01. 2021. 18:02 14

Dekan fakulteta i odbornik SNS-a mesečno prima pola miliona i ima 9 nekretnina!

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Aleksandar Grubor i odbornik Srpske napredne stranke, koji je prema izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) isplatio iz budžetskih sredstava za plate i socijalne doprinose od najmanje 66.1 miliona dinara suprotno propisima i zakonskim odredbama, prima više od pola miliona dinara mesečno i poseduje ozbiljan broj nekretnina koje je kupio!

- Izvršena je isplata u iznosu od najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za obavljanje poslova iz sopstvene delatnosti. Fakultet je izvršio rashode u iznosu od 799.000 dinara suprotno propisima po osnovu ugovora o javnim nabavkama. Fakultet pojedina akta iz oblasti javnih nabavki nije sačinio u skladu sa propisima koji regulišu navedenu oblast - navodi se u izveštaju Državne revizorske institucije.

Upravo zbog ovog izveštaja DRI, pokrajinski odbor DS pozvao je nadležne organe da procesuiraju odgovorna lica i prekinu praksu kriminalnog rukovođenja institucijama državnog vlasništva.

- Ekonomski fakultet u Subotici je u vlasništvu svih građana Subotice i smatramo da pomenute mahinacije predstavljaju samo jedan u nizu razloga zbog kojih građani Subotice, ali i cele Vojvodine, traže promene i zahtevaju odgovorno, transparentno i profesionalno rukovodstvo umesto partijski postavljene kadrove - piše u saopštenju.

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Grubor od Ekonomskog fakulteta u Subotici prima platu od 500.000 dinara mesečno, a kao odbornik Srpske napredne stranke dobija godišnje 222.447 dinara. Inače, Grubor je do 2019. godine imao razne angažmane, ali su oni te godine okončani.

Iz izveštaja koji je prijavio 21. januara 2020. godine Agenciji za borbu protiv korupcije vidi se da je Grubor vlasnik čak devet nekretnina.

Naime, dekan Ekonomskog fakulteta ima četiri stana, i to od 64, 77, 46, 26 kvadrata, tri apartmana, i to od po 42 kvadrata, kao i petosobnu kuću od 200 kvadrata i poslovni prostor od 100 kvadrata.

Ono što je interesantno je, što je Grubor sve ove nekretnine osim kuće i poslovnog prostora kupio!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati