Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 01. 2021. 17:34 0

"Ponosni smo na hrabre mlade koji prijave silovanje"

Autonomni ženski centar je ponosan na mlade žene koje su se osnažile i prijavile silovanje i seksualno zlostavljanje koje im se desilo od strane osobe u koju su imale apsolutno poverenje da je tu da ih uči i podržava.

- Podsećamo da je potrebna velika hrabrost da se progovori protiv osobe koja je, koristeći poziciju moći i autoriteta, izgradila odnos poverenja sa decom, učinila da se osećaju posebno, a zatim ih na najteži mogući način zloupotrebila i nametnula osećaj odgovornosti, stida i postiđenosti - ističe se u saopštenju.

Istovremeno, pohvaljuju sve medije koji su prilikom izveštavanja o ovoj temi to činili bez senzacionalizma, poštujući privatnost i dostojanstvo ovih mladih devojaka.

- Nadamo se da će i ostali mediji voditi računa da svojim izveštavanjem ne ugroze dalje istražne radnje koje će biti preduzimane u ovom postupku i da svojim izveštavanjem neće dovesti ove mlade žene u veću opasnost - napominje se.

- Dodatno, podržavamo sve roditelje da sa svojom decom razgovaraju o tome kako prepoznati seksualnu zloupotrebu kroz otvorene i podržavajuće razgovore koji decu ohrabruju da im se obrate ukoliko im se tako nešto desi - zaključuje se u saopštenu Autonomnog ženskog centra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati