Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

16. 01. 2021. 23:37 8

Jurić: Mika Aleksić je seksualni predator

Nakon večerašnjeg hapšenja Miroslava Mike Aleksića, čuvenog pedagoga kroz čiju školu su prošle generacije mladih od koji su neki postali popularni glumci, zbog silovanja i seksulanog uznemiravanja, oglasio se i Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijane Jurić. On je rekao da je njegova fondacija bila u kontaktu sa jednom od žrtava, te da su se zajedno konsultovali sa pravnim timom.

- Znam da je veliki broj glumaca u njegovoj školi imalo izuzetno strašna iskustva, da je čovek izuzetno manipulisao svojim uticajem i da je zaista malo nedostajalo da ostane zapamćen kao cenjena osoba u našem društvu, a pri tome je ozbiljan seksualni predator. Ovo je izuzetno hrabar korak ovih neverovatno odvažnih mladih ljudi i ja sam im neizmerno zahvalan zbog nekih budućih potencijalnih žrtava i celog društva. Očekujem da čovek bude kažnjen za svoja zlodela - rekao je Jurić za Nova.rs

Takođe, Igor Jurić je na Tviter nalogu povodom vesti da je Aleksić uhapšen napisao:

- Jedna od priča za koju smo znali. Treba da smo kao društvo ponosni na devojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vreme svog školovanja.

Ubrzo je Juriću stiglo pitanje: "Ako ste znali, zašto ste ćutali? I za koga još znate, a ćutite?"

Na to je Jurić odgovorio:

- Zato što su to morale uraditi devojke koje su žrtve i koje sutra treba da svedoče o tome. Bili smo u kontaktu i razgovarali ali ništa se ne može bez njihovog svedočenja. A to nije laka odluka. Verujte - naveo je Jurić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati