Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

10. 01. 2021. 16:43 2

AERODROM "MORAVA" Uloženi milioni, dvaput otvaran, a ne radi!

Aerodrom "Morava" u Kraljevu od otvaranja 2019. godine je praktično radio samo tri meseca, a potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da je reč o projektu u koji je uloženo stotine miliona evra, a koji ničemu ne služi.

Aleksić je nedavno otišao na lice mesta i podsetio da je taj aerodrom 28. juna 2019, na Vidovdan, svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, i premijerke Ane Brnabić, prenosi Nova.rs.

- Vučić je rekao da je to nova budućnost Srbije. Šest meseci posle otvaranja je poleteo prvi avion. Onda, 30. juna 2020, ministarka Zorana Mihajlović je ponovo otvorila ovaj aerodrom i ponovo najavila letove, a u međuvremenu ih nije bilo. I evo mene sada, šest meseci posle toga, ponovo da vidimo da li ima letova i zašto su građani Srbije dali stotine miliona evra - naveo je Aleksić.

On je na tom aerodromu zatekao zaposlene radnike i obezbeđenje, a rečeno mu je da sve informacije može da vidi na sajtu Aerodroma Srbije.

- Videli ste da ovde osim zaposlenih radnika na Aerodromu, njih oko 40-tak, policajaca i obezbeđenja nema nikog. Uloženih stotine miliona evra građana ove zemlje, para koje su bile potrebne i lekarima i deci koje lečimo u inostranstvu, i poljoprivrednicima i drugim ljudima u ovoj zemlji. Na žalost, te pare sada ničemu ne služe. Kada bi ovaj aerodrom funkcionisao, možda bi to imalo smisla. Ovako tu nema nikakvog smisla, osim jedne velike predstave koju je realizovao predsednik države. Građani Srbije, ovo vam je slika i prilika kako Aleksandar Vučić upravlja ovom našom zemljom. Pravi projekti koji ničem ne služe i pritom troši stotine miliona evra građana ove zemlje - naveo je Aleksić.

Kako je portal pisao u decembru, Aerodrom "Morava" kod Kraljeva praktično je radio samo tri meseca, od kraja 2019. do marta 2020. godine. Od tada je zatvoren, ali se plate radnicima isplaćuju redovno.

 

Prvi let iz Kraljeva za Beč obavljen je 17. decembra prošle godine, i to pet meseci nakon otvaranja aerodroma "Morava". U naredna tri meseca, avionska linija je saobraćala dva puta nedeljno, ali je 12. marta ove godine zbog pandemije obustavljena. Takođe, nisu počeli ni planirani letovi iz Kraljeva do Soluna.

Letove Er Srbije iz Kraljeva subvencioniše Vlada Srbije, nakon što je bila jedini ponuđač za letove sa obavezom javnih usluga. Plan je bio da država te dve linije, do Beča i Soluna, do kraja 2021. subvencioniše sa oko 5,6 miliona evra.

Mihajlović: Aleksić ne govori istinu

Ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je kao neistinite i zlonamerne izjave Aleksića da je aerodromom Morava kod Kraljeva, koji je otvoren 2019. godine radio samo tri meseca i ničemu ne služi iako su u njega uložene stotine miliona evra.

- Laž je da su, kako tvrdite, u Aerodrom 'Morava' uložene stotine miliona evra, kao što je laž i da aerodrom ne radi - rekla je Mihajlovićeva, a saopštilo njeno Ministarstvo.

Ona je navela da je kompletno osposobljavanje i opremanje Aerodroma "Morava", kao trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, koštalo nešto više od 30 miliona evra.

- To što se u nekom periodu ne odvija saobraćaj ne znači da aerodrom ne radi, što ste i sami potvrdili time što ste na aerodromu zatekli prisutne sve potrebne službe - rekla je ona.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati