Društvo i ekonomija

I. M.

04. 01. 2021. 14:40 26

"PRISLUŠKIVANJE VUČIĆA MARKETINŠKI TRIK! Za krivično delo ide se u zatvor, a ne u tabloide"

"To je isključivo marketinški trik. Vi utvrdite da neko prisluškuje predsednika. To je ozbiljno krivično delo. Izvolite, što niste procesuirali tog čoveka? Što taj čovek nije uhapšen? Dakle, razlika između pravne države i ove sramote od države, jeste u tome što kad u ozbiljnoj državi neko prisluškuje predsednika, vi tog čoveka lišite slobode, a ovde idete u tabloide. Ovde skupljate jeftine poene među nepismenima - kaže za Direktno.rs, advokat Božo Prelević, povodom afere prisluškivanja Aleksandra Vučića.

Najnoviju aferu u vezi prisluškivanja prokomentarisao je i ugledni srpski advokat, Božo Prelević, član Skupštine slobodne Srbije i bivši ministar unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi Milomira Minića.

- Meni je to potpuno fenomenalno. Uzmete svu vlast u zemlji, dovedete svoje ljude na sva ključna mesta, pa čak i tamo gde se obavljaju prisluškivanja, znate sve poteze opozicije, držite sve tabloide, finansirate pola opozicije - skupljate im glasove, a onda ih optužite da oni slušaju vas, a ne vi njih - kaže Prelević.

Prelević smatra da ovo nije glupost, već način na koji Vučić hoće da izazove sažaljenje svog biračkog tela da su oni jadni i prisluškivani.

- Mi smo prošle godine videli vlast koja štrajkuje glađu. To nikada u poslednjih 4000 godina nikom nije palo na pamet. To su njihovi dometi. Oni drže najmanje četiri legalna sistema za prisluškivanje i dva nelegalna. To drži SNS - izjavio je Prelević.

On kaže da po zakonu može da prisluškuje BIA, SBPOK, može služba carine, vojska u određenim segmentima, te konstatuje da je to ista ona priča koja je bila i dok je pokojni Đinđić bio živ.

- Ovo je sve po principu "drž'te vuka dok lisice ovce jedu". Osam godina mi samo to slušamo, kako su ugroženi. Došli su u jednim patikama, sad imaju milijarde. Slušamo kako su oni napadnuti, mi smo svi osiromašili, a oni su se obogatili. Mi slušamo kako njih napadaju, a sve medije su kupili. Slušamo kako će izbore da izgube, a sve izbore su pokrali. I sad kad imaju apsolutnu vlast, kad svi građani vide na šta liči njihov parlament, sad je počeo da im pada rejting. Zato je neophodno izmišljati svakog dana budalaštine, oni imaju timove za to. Svaki dan taj tim sedne i onda se cereka tamo kakvu budalaštinu su smislili. Samo treba da izgubite iz vida da je sve poskupelo, da nijedno poglavlje nismo otvorili, da ne idemo ka Evropi - kaže Prelević.

On na kraju dovodi u pitanje sposobnost SNS da upravlja državom.

- Kakva je njihova sposobnost da upravljaju zemljom, ako im neko prisluškuje predsednika, a oni nisu u stanju da ga uhapse? Za šta su oni tražili na izborima da im građani daju glasove? Vi imate da vam neko prisluškuje predsednika i vi ga niste uhapsili. Zašto - pita se Prelević. 

Podsetimo, poslednjeg dana 2020. godine, Aleksandar Vučić je izjavio kako zna da je bio prisluškivan, "da su radili domaći, a nadležni organi će utvrditi da li su povezani sa strancima", napominjući da je prisluškivanje predsednika države direktan pokušaj državnog udara.

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, izjavio je u nedelju da je Vučić prisluškivan i da službe rade na tome.

- Doći ćemo do istine, a pravosudni organi će raditi svoje. Na nama je da potvrdimo da je predsednik bio prisluškivan i da obezbedimo da se to više ne desi. Rano je da pričamo o tome šta je bio cilj prisluškivanja predsednika, ali sigurno da nije bilo reči o dobroj nameri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati