Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

03. 01. 2021. 13:42 0

ŠIROKO Pirot kupuje hotel, umetnička dela, gradi bazen...

Grad Pirot će u 2021. godini finansirati izgradnju gradskog otvorenog bazena, kupovinu hotela "Stadion", i otkupiće sva umetnička dela ugašene pirotske industrije odeće "Prvi maj", izjavio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

 

Vasić je za agenciju Beta izjavio da će otvoreni bazen početi da se gradi ove godine, za šta je završena javna nabavka za pripremne radove.

- Odbornici su na Skupštini grada to podržali. Za prvu fazu radova smo planirali 120 milona dinara - rekao je Vasić i dodao da se očekuje da do leta 2022. godine bazen bude završen.

Vasić je najavio i da će Gradska uprava kupiti hotel „Stadion“ i sva umetnička dela „Prvog maja“.

- Razgovarali smo sa stečajnom upravnicom ‘Prvog maja’ da to kupimo. U rebalansu budžeta ćemo u februaru izdvojiti 25 miliona dionara - rekao je Vasić.

On je podsetio da je krajem prošle godine počela rekonstrukcija Opšte bolnice Pirot u vrednosti prve faze radova od oko dva miliona evra, što se finansira preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

- Od izgradnje zgrade Hitne pomoći se nije odustalo. Za njenu izgradnju potrebno je 100 miliona dinara. Uskoro ćemo dobiti gradjevinsku dozvolu i ovu zgradu ćemo izgraditi - rekao je Vasić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati