Društvo i ekonomija

[ Izvor: NIN/Beta ]

24. 12. 2020. 10:15 3

NIN: MUP prodavao oružje firmi koju je zastupao Stefanovićev otac

Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je na njegovom čelu bio Nebojša Stefanović, prodavalo je oružje iz policije privatnoj firmi GIM Gorana Todorovića, koju je u to vreme zastupao u medjuvremenu preminuli otac aktuelnog ministra odbrane Branko Stefanović, piše danas nedeljnik NIN.

 

Kako se navodi u novom broju, taj posao je zaključen 2015. godine a kompanija GIM je imala privilegovan status u poslovima sa MUP-om, kao i prilikom kupovine vojne opreme od Krušika i drugih državnih fabrika namenske industrije.

NIN tvrdi da je došao u posed ugovora koji otkrivaju da je, osim GIM-a, poslovne kombinacije sa MUP-om imalo još jedno privatno preduzeće blisko vlastima - Britiš motors (British motors), čiji je vlasnik Ostoja Mijailović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.



- Iz prvog ugovora vidi se da je GIM od MUP-a kupio puške i pištolje za 1,6 miliona dolara. Druga dva otkrivaju da GIM to oružje nikada nije platio, pa se u posao uvlači firma visokog funkcionera SNS-a, koja dug policiji namiruje isporukom - džipova - navodi NIN.

Taj list dodaje da oružje nije plaćeno a da MUP ni posle tri godine nakon isteka roka za plaćanje oružja nije pokrenuo postupak prinudne naplate, pa je GIM predložio da se problem reši kompenzacijom, odnosno isporukom motornih vozila.


- Umesto da se uplati dug GIM-a MUP-u, Britiš motors policiji isporučuje 49 džipova lend-rover. S obzirom na to da je ta kompenzacija ugovorena tek krajem 2018, ispada da je praktično MUP, koji je predvodio Nebojša Stefanović, tri i po godine kreditirao privatnu firmu za koju je posredovao njegov sada pokojni otac - naveo je NIN u novom broju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati