Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

16. 12. 2020. 17:22 2

Osnovana fondacija "Ćale, ovo je za tebe"

Fondacija "Ćale, ovo je za tebe!" osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, a ta humanitarna organizacija pomagaće deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima, saopštio je osnivač Petar Đurić.

Đurić je u saopštenju rekao da će fondacija, osnovana u čast njegovog oca Ljubiše Đurića, čuvati i negovati njegov lik i delo pomaganjem nadarenoj deci, ali da će se baviti i svim drugim oblicima humanitarnog rada.

- S obzirom da država nema sluha za umetnost, smatram da je to plemenita misija pomoći mladim ljudima da ostvare svoje snove - rekao je Petar Đurić u saopštenju i pozvao sve dobronamerne ljude da se pridruže i pomognu.

On je najavio da će Fondacija "Ćale, ovo je za tebe!" pružati i pravnu pomoć ljudima koji su oštećeni postupanjem i nepostupanjem institucija države Srbije, kao i aktuelnog režima, i "svim obespravljenima koji su prošli i prolaze golgotu sličnu njegovoj".
- Ja sam rešio da se bespoštedno borim za svakog i zajedno sa svakim za našu slobodu. Pozvao bih sve naše ljude, a pogotovo mlade, da dignu glas i da se borimo zajedno, jer Srbijo, ovo je za tebe - poručio je Petar Đurić u saopštenju.

Slikar i umetnik Ljubiša Đurić bio je član ULUS, SULUJ i udruženja francuskih umetnika "La maison des artistes", a preminuo je od posledica koronavirusa. Petar Đurić tužio je Zemunsku bolnicu zbog nesavesnog lečenja njegovog oca.

Petar Đurić postao je poznat posle javnog istupa na protestima u Beogradu, koji su pokrenuti u julu zbog načina na koji vlast upravlja krizom tokom epidemije koronavirusa, i kada su ga predstavnici vlasti zbog toga označili kao kriminogenu osobu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati