Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 12. 2020. 13:35 3

Vladin službenik, a nije podneo nijedan finansijski izveštaj APR-u

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, koji gotovo svakodnevno gostuje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde brani Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a kritikuje predstavnike opozicije na čelu sa Draganom Đilasom, Agenciji za privredne registre nije podneo nijedan finansijski izveštaj za "Transparentnost", što je u zakonskoj obavezi da uradi!

Spasić je široj javnosti poznat kao osoba koja je pre dve godine podnela prijavu protiv Sergeja Trifunovića i njegove humanitarne organizacije Podrži život, zbog sumnje da je zloupotrebljavao novac građana, a ono što je interesantno je što njegova organizacija "Transparentnost", koja je osnovana 2005. godine u Trsteniku za 13 godina postojanja nijednom nije podnela godišnji finansijski izveštaj APR. Time već 13 godina krši Zakon o računovodstvu, za šta je, na godišnjem nivou, zaprećena kazna od 100.000 dinara. Da stvar bude još apsurdnija, Spasić se već nekoliko godina nalazi na čelu antikorupcijskog tima Ministarstva zdravlja.

Glavni urednik Cenzolovke Perica Gunjić smatra da je Spasić idealan kadar za naprednjačku viziju informisanja i kulture.

- Napadati organizaciju koja pomaže najteže oboleloj deci može zaista samo naprednjak posebnog vučićevićevsko-mitrovićevskog kova. To što se zove Spasić je samo još primer kako jedan sistem, koji je i ranije bio daleko od dobrog, postaje neka vrsta horor parodije, u kojoj ne znaš da li da se smeješ ili da odmah spakuješ sebe i svoju porodicu i da bežiš glavom bez obzira - rekao je Gunjić.

Neke Spasićeve izjave, uglavnom oko poslovnih angažmana, ispostavile su se kao netačne. Tako je 2013. godine najavio da će predvoditi Antikorupcijski tim u prosveti, i to na predlog Aleksandra Vučića. Iako nije imao univerzitetsku diplomu, kako su pisale Novosti, tvrdio je da je dovoljno kvalifikovan da se uhvati u koštac sa lažnim diplomama i zapošljavanjima „preko veze“ u prosveti.

- Obavestio sam Aleksandra Vučića da prihvatam angažman u ovom timu - rekao je Spasić u jednom od intervjua. 

Međutim, od njegovog angažmana nije bilo ništa, jer nikakvo antikorupcijsko telo pri Ministarstvu prosvete nije ni planirano. Spasićeve navode tada su demantovali i Ministarstvo prosvete i MUP Srbije.

U svojoj zvaničnoj biografiji navodi da je po struci diplomirani komunikolog, ali ne piše na kojoj visokoškolskoj ustanovi je ovo zvanje stekao. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati