Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 12. 2020. 10:21 18

POSLE MESEC I PO Šapić o Lukasovom vređanju Žakline

"Žaklina Tatalović se Aci Lukasu obratila na jedan način, a on joj je odgovorio na potpuno drugi, nekulturan i ne baš pametan način. Osuđujem takvo ponašanje i moram da napomenem da nikada neću dozvoliti da jedna ženska osoba bude u mom prisustvu fizički ugrožena", rekao je predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

Prošlo je više od mesec dana otkako je folker Aca Lukas u emisiji "Hit tvit" prostački izvređao novinarku televizije N1 Žaklinu Tatalović, i to pred liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji je pognute glave posmatrao verbalno iživljavanje, spustio je glavu i nije reagovao.

Mnogi su se pitali zašto je izostala adekvatna reakcija kojom bi bilo osuđeno takvo ponašanje, a danas, mesec i po kasnije, prilikom gostovanja na televiziji N1, Šapić je nešto više rekao o tom incidentu i nedopustivom ponašanju u TV emisiji.

- Sedeo sam sa Acom Lukasom u studiju i u emisiji u kojoj nisam birao teme, a u emisiji u kojoj je došlo do tih reči na račun Žakline Tatalović. Ona mu se obratila na jedan način putem Tvitera, gde izriče političke i lične stavove, Aca Lukas joj je odgovorio na neki drugi, nekulturan i ne baš pametan način. I tu se sve završava. Ako hoćemo ravnopravnost između polova, onda treba da dozvolimo razmenu mišljenja kao što je bilo u pomenutoj emisiji. Rekao sam već, ne mislim da je to bio pametan način, štaviše bio je nekulturan - rekao je Šapić.

Ponovio je da takvo obraćanje nije bilo primereno...

- Da se razumemo, nije došla šminkerka da našminka Acu Lukasa, on joj udario šamar, a ja okrenuo glavu. Nije reagovao primereno i voditeljka ga je prekinula. Ja zaista mislim da sam pokazao da ne pripadam tom načinu komunikacije, žao mi je što su takve stvari izrečene na račun jedne osobe. Aca Lukas se posle dva dana izvinio, bilo sve vulgarno i nevaspitano, što je on sam između ostalog i rekao - rekao je predsednik opštine Novi Beograd i dodao:

- Pokušao sam da objasnim da ne postoji ženska osoba koja je bila fizički ugrožena u mom prisustvu. Izuzetno je ružno i osuđujem takvo ponašanje, koje je bilo osuđeno u istom trenutku od voditeljke. Ako biste nešto više tražili od mene, mogli bismo da odemo u neku drugu krajnost i kažemo da je reč o nameštaljki. Nikada se nisam ponašao na takav način i ne bih dozvolio da neka ženska osoba bude ugrožena, a ovo... Pa znate, to je ta ravnopravnost polova - dodao je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati