"Povećanje osnovice za porez pogubno i nehumano" | Društvo i ekonomija | Direktno

04. 12. 2020. 08:59 9

"Povećanje osnovice za porez pogubno i nehumano"

Stranka slobode i pravde Beograd najoštrije osuđuje povećanje osnovice za porez na imovinu u Beogradu, koje je usvojeno 1. decembra. To znači, kako navode, da će Beograđani već od naredne godine, kada će se i dalje osećati katastrofalni efekti epidemije korone i ekonomske krize, plaćati veći porez na imovinu. To je ne samo nelogično, već i nehumano i pogubno.

U saopštenju se dalje kaže da je u narednoj godini planirano da se od građana zahvati skoro 17 milijardi dinara od poreza na imovinu, kao da zaista živimo u "zlatnom dobu“, a ne u opterećujućoj realnosti.

Umesto da se domaćinstvima i privredi, a pogotovo onima koje trpe najveći udar krize, umanji porez na imovinu ili omoguće određena odlaganja ili otpisi, vlast svima povećava ovaj namet. Porez na imovinu inače od 2014. godine ne prestaje da raste, što je uzrok brojnih prinudnih izvršenja.

Beograđani ne zaslužuju ovakvu vlast, koja ne pokazuje ni malo razumevanja niti empatije za sve što prolazimo u ovom periodu. Zato će Stranka slobode i pravde učiniti sve da im što pre vidimo leđa - kaže se na kraju saopštenju SSP Beograd.

Obmana

Zoran Živković [27.01.2021.]

Spašavanje mačeta sa puta

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?