Društvo i ekonomija

S. M.

02. 12. 2020. 15:31 5

"NIJE 50.000, NEGO 15.000 EVRA" SNS demantovao - SEBE

Novu jelku, svetlećeg irvasa i ukrase za Prokuplje, za koje grad namerava da javnom nabavkom plati 820.000 dinara iz lokalnog budžeta, naprednjaci su u utorak odbranili saopštenjem na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja. Sva krivica je pala na DS i njihovu vladavinu, pa su se tim povodom oglasile i demokrate iz Prokuplja.

Ono što je njima, a i mnogima privuklo pažnju je da se na početku teksta, koji je objavljen na sajtu grada i poslat medijima, naglašava da su naprednjaci uvek bili protiv "baškarenja", te su kritikovali tadašnju vlast na čelu sa DS da je za pravoslavnu Novu godinu potrošila 50.000 evra za koncert Harisa Džinovića.

To bi zaista bila bomba od vesti da nisu linkovali tekst iz Blica u kome jasno piše da je Džinović plaćen parama privrednika i da je koštao 15.000 evra! To znači da su naprednjaci još jednom slagali, a ovaj put u jednom tekstu i demantovali sebe.

Na to je ukazao Opštinski odbor Demokratske stranke, čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Presedan u gluposti je današnje saopštenje, demanti, šta god da jeste, naprednjačke nesposobne vlasti u Prokuplju u kojem ni oni sami ne znaju šta demantuju, niti koga. Naime u dugačkom tekstu, koji izgleda ni oni ne razumeju, želeći da opravdaju zašto troše 820.000 dinara iz budžeta, dok korona hara Srbijom, oni se dohvatili opet prošlosti i to saopštenje pretvorili u borbu sa nevidljivim neprijateljem. I jedino što znaju je da se sete Demokratske stranke.

Ono što nije moglo da promakne, a što dokazuje da nepismenjaci koji nam vode grad i državu čak ne znaju ni da računaju. Pominju da je u vreme DS, Prokuplje dalo 50.000 evra za koncert Harisa Džinovića, a onda linkuju tekst iz tog perioda i ne pročitaju da u tekstu piše da je taj pevač koštao 15.000 evra i da je sve to plaćeno iz donacija. Neverovatno je da neko toliko ne može da sabere brojeve i bude toliko nepismen da sam sebe demantuje. U istoriji ovoga grada i države, zaista se nije desio veći gaf i veći dokaz nestručnosti, nesposobnosti, proizvoljnog. Ostaje da im zahvalimo što su uradili posao umesto nas: DEMANTOVALI SEBE. Zaista je jadno da tako istrčavate, a da prethodno to što se napisali niste ni pročitali - navodi se u saopštenju DS u Prokuplju, uz link sa zvaničnog sajta grada Prokuplja".

Polemika oko novog irvasa i jelke, o kojoj je Direktno već pisao, pospešena je i onlajn peticijom građana Prokuplja koji žele da se taj novac usmeri za bolesnu decu, a revolt Prokupčana izazvala je i činjenica da su u subotu 31. novembra građani sami organizovali Humanitarni bazar za Minju, Aniku i Olivera i sakupili 290.000 dinara za ova tri teško bolesna deteta.

Kako je sve to izazvalo oštru reakciju građana, jer za taj novac moglo je, ako ništa drugo, da se plati gorivo vozilima Hitne pomoći, lokalna vlast je rešila da pokuša da se odbrani, ali su sami sebi skočili u stomak i objavili na zvaničnom sajtu grada da je Džinović koštao 50.000 evra uz link teksta gde stoji da je taj pevač koštao 15.000 evra.

Na kraju dugog saopštenja stoji: "I na kraju, smatramo da novac za ukrašavanje nije bačen, a nije ni veliki, jer će se svako dete u Prokuplju radovati ukrasima koji inače nisu jednokratni i koji će biti tu svih narednih godina". To znači da nisu odustali i da će i pored svih kritika Prokuplje dobiti novu jelku i svetlećeg irvasa!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati