Društvo i ekonomija

M. R.

02. 12. 2020. 18:58 13

Direktor "Tigra" otpustio 263 radnika usred korone, pa proglašen za "džentlmena godine"

Vladimir Ilić, direktor fabrike obuće "Tigar", proglašen je za "džentlmena godine" krajem oktobra u Vrnjačkoj Banji. Međutim, ova informacija ne bi bila od nekog velikog značaja, da isti taj Ilić nije otpustio četvrtinu radnika ove fabrike krajem marta, usred koronavirusa.

Naime, direktor kompanije Tigar AD Pirot Vladimir Ilić obavestio je dopisom svoje radnike da je svim zaposlenima koji su angažovani preko agencije prekinut radni odnos. Džentlmenski, nema šta.

Radnici, njih 263 pognute glave, istog dana izašli su iz fabrike vidno razočarani odlukom rukovodstva. Ti isti radnici poslali su pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, obavestili ga da su otpušteni, da neće imati primanja, ali ga i upitali čime će da hrane svoje porodice? Među radnicima koji su se odlukom direktora Ilića - "džentlmena godine" našli na ulici, bilo je onih koji kod kuće imaju malu decu, a jedini su zaposleni u porodici.

Direktor Ilić je radnike koji od svoje plate prehranjuju cele porodice i koji ne mogu u tom trenutku upravo zbog posledica koronavirusa naći drugi posao, "zamolio za razumevanje".

- Prekidom proizvodnje gubi se osnov angažovanja radnika preko agencije. Radnicima će biti dostavljen sporazum o prekidu radnog odnosa za vreme obustava rada u fabrikama, a kada krene proizvodnja, radnici će biti pozvani na posao - poručio je Ilić.

A, koliko je Srbija zemlja apsurda govori i činjenica da je krajem oktobra u Vrnjačkoj Banji na ceremoniji dodele priznanja “Dama i Džentlmen godine”, direktor fabrike "Tigar", isti onaj koji je ostavio skoro trista radnika na ulici, proglašen za "džentlmena godine".

 

Da ironija bude veća, prilikom preuzimanja ovog "prestižnog priznanja", Ilić je istakao da će se "i u budućnosti zalagati za što veće učešće žena u svetu privrede i ekonomije".

- Iza uspeha svakog muškarca stoji marljiv i posvećen rad žene. Ovom prilikom želim da izrazim duboku zahvalnost svojoj supruzi i saradnicama u kompaniji, jer bez njihove pomoći i rada ni ova nagrada ne bi imala pun smisao i značaj. Žene su bolji, lepši i odgovorniji deo našeg društva i zato ću se i u budućnosti čvrsto zalagati za jačanje položaja žena u privredi - rekao je Ilić, koji je "zalaganje za veće učešće žena u privredi i ekonomiji" pokazao u martu, kada je mnoštvo i žena i muškaraca ostavio na ulici, bez mesečnih prihoda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati