Društvo i ekonomija

S. M.

02. 12. 2020. 08:00 3

Cvetanović vređa građane, poziva nepostojeća udruženja

I pored svih upinjanja da se novac građana Leskovca jednim delom usmeri i za lečenje teško bolesne dece, posebno dece koja boluju od karcinoma, gradonačelnik Goran Cvetanović, opet je uspeo da izvrda i odbije predlog. Naime, na skuštinskoj sednici, koja je održana online, na sajtu grada, pročitao je predlog Jelene Spirić da se osnuje Fond grada za lečenje dece i da u njemu bude sedam miliona dinara. Spirić, koja je član Predsedništva Stranke slobode i pravde, uputila je predlog kao običan građanin.

Kako ga ne bi prihvatio, Cvetanović se dosetio da pozove udruženja koja su na teritoriji grada, a bave se problemima dece obolele od raka, konkurišu za sredstva iz socijalne zaštite!

Nažalost, na teritoriji grada Leskovca postoji samo jedno udruženje takvog tipa "Stari hrast" i ono nema mogućnost da skuplja namenske pomoći za lečenje.

- To je zaista licemerno od gradonačelnika da na ovaj način ignoriše stvarne potrebe građana. Jas am se obratila kao fizičko lice, na šta imam pravo, a kada je prčitao moj predlog, on se drznuo da pozove udruženja koja ne postoje - kaže Jelena Spirić.

Na šta se sve troši novac Leskovčana pokazuje i to da je za kazne koje plaća grad predviđeno čak 90 miliona dinara, usluge po ugovoru za članove Gradskog veća, šta god to značilo, ali se spekuliše da se time plaćaju "pomoćnici većnika" izdvojeno je 3 miliona dinara.

- Kada možemo za sve to i ko zna šta još da dajemo pare, predložila sam da se sedam miliona, od 16,5 planiranih, koji idu iz budžeta grada za izgradnju novog stadiona, uloži u taj novi gradskih Fond koji bi bio na usluzi pre svega roditeljima obolele dece, da ne bi sakupljali sredstva preko humanitarnih bazara, SMS poruka ili društvenih mreža - objašnjava naša sagovornica.

Nju ne ljuti toliko što je predlog odbijen, koliko činjenica da gradonačelnik Cvetanović vređa sve građane time što poziva udruženja koja ne postoje da konkurišu!

Ovo je ono lice Srbije koje je opet po 100. put dokazalo da je naprednjački slogan “Za našu decu” u stvari zavesa koja se nikada neće otvoriti dok su oni na vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati