Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

01. 12. 2020. 15:36 0

BLOKADA Ne možemo ni u Hrvatsku

Republika Hrvatska od danas je počela sa primenom novih mera u suzbijanju pandemije kovida-19, a neke od njih se odnose i na ulazak građana Srbije u zemlju, koji ne mogu više slobodno da uđu u susednu zemlju, ali, ipak, postoji nekoliko izuzetaka, i u tim slučejavima je našim državljanima neophodan negativan PCR test.

Tako je Vlada Republike Hrvatske obelodanila koja su nova pravila za ulazak u ovu državu iz Srbije, ali i za ulazak državljana članica Evropske unije:

- Zabranjuju se svi turistički ulasci u Hrvatsku.

- Državljani Srbije koji poseduju dokaz o opravdanosti putovanja (smrtni slučaj, lečenje, poslovni sastanak) moraju da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati.

- Državljani EU iz zemalja koje se nalaze na spisku rizičnih zemalja (skoro sve zemlje EU) za ulazak i boravak na teritoriji Hrvatske moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 časova.

- Državljani Hrvatske koji dolaze iz Srbije moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 časova a ukoliko lice ne poseduje test upućuje se u izolaciju do dobijanja negativnog PCR testa.

- Za predstavnike diplomatsko-konzularnih predstavništva u Hrvatskoj i vozače transportnih vozila nije potreban PCR test.

- Licima koja tranzitiraju preko teritorije Hrvatske nije potreban PCR test i imaju rok od 12 časova da napuste teritoriju Hrvatske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati