Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 12. 2020. 06:02 23

Branitelj Vučića, "tumač SNS" i jurišnik na opoziciju

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, i jedan od Vučićevih glasnogovornika i aktivnih tviteraša koji svakodnevno komentariše društveno-političku situaciju, obavezno kritikujući opozicionu srpsku scenu, naročito lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poznat je javnosti kao "čovek svih režima".

Krstić je od 2004. do 2012. bio savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a, kada se promenila vlast, počeo je da podržava politiku Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Zato Krstića sada svi mediji pod Vučićevom palicom uglavnom zovu za komentare, kada treba što više kritika uputiti opozicionim liderima ili opozicionoj politici, (čitaj - onoj istoj koju je godinama podržavao), a neretko i kada treba predsednika Vučića dobro ishvaliti. Jer, ko će to bolje uraditi od onoga koji je taj zanat dobro ispekao, doduše sa prethodnim predsednikom!

 

Međutim, Krstić zna vrlo dobro zašto to radi! Marketinška firma "Nova communications", koju je osnovao bivši Tadićev savetnik, a koja je sada u vlasništvu njegove bliske saradnice Jasmine Stojanov, dobila je posao oglašavanja u novinama vredan 90 miliona dinara (760.000 evra) od Gradske uprave Beograda, i to u aprilu mesecu, pisala je Pištaljka.

Ova firma je i 2018. godine za posao oglašavanja inkasirala 90 miliona dinara od Gradske uprave Beograda.

"Nova communications", registrovana kao preduzeće za tržišne komunikacije i propagandu, do početka septembra 2017. godine bila je u Krstićevom vlasništvu, međutim, posle stupanja na funkciju člana Upravnog odbora Radio Televizije Srbije vlasništvo je preneo na saradnicu Jasminu Stojanov koja je takođe, kao šef informativne službe, radila u Tadićevom kabinetu.

Koliko koristi Krstić ima od Vučićevog režima, ali, koliko je imao i od Tadićevog, pisali su čak i mediji koji su bliski sadašnjoj vlasti. Tako je Kurir pre par godina naveo detaljan izveštaj koliko je "Nova communications" prihodovala u kojoj godini. Kada su naprednjaci preuzeli vlast, Krstiću se očigledno više nije isplatilo da podržava Tadića, iako su bili najbliži prijatelji i saradnici, jer je, kao i svaki "dobar biznismen" morao da gleda svoju korist.

Tako je Kurir naveo da je za 2013. ova agencija ostvarila prihod od 127.810.000 dinara, a da je za vreme Tadića i Vučića zajedno ostvario obrt od skoro milijardu dinara. Zato ne treba da čudi činjenica što je Krstić postao "glavni tumač" svih situacija kada je SNS na udaru, ali i "glavni napadač" kada je opozicija u pitanju.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić pitao je Krstića na Tviteru da li zaista ima diplomu Medicinskog fakulteta, a onda i rekao da ga je zbog toga sramota!

Ovakvi kadrovi su sada najglasniji Vučićevi zaštitnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati