Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 11. 2020. 18:24 18

SAZNAJEMO Novi načelnik SBPOK-a Ninoslav Cmolić

Nastavlja se veliko spremanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova dolaskom Aleksandra Vulina, pa je tako spremno imenovanje načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Kako Direktno.rs saznaje, ovu ulogu preuzima Ninoslav Cmolić, koji dolazi iz Uprave kriminalističke policije.

Kako smo već javljali, Aleksandar Vučić rešio je da potpuno rasturi carstvo Nebojše Stefanovića i zaostavštinu Dijane Hrkalović u policiji, stoga malo po malo menjaju se kadrovi, rotiraju funkcije i imenuju novi šefovi.

Tako će Ninoslav Cmolić (39) biti imenovan u načelnika SBPOK-a. Cmolić je radio na Paliluli, bio je operativac - inspektor pa je prešao u UKP, koji sada vodi Dejan Kovačević.  

Podsetimo, poslednja velika smena desila povratkom Veselina Milića. Pre dve nedelje smenjen je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić i na to mesto vraćen je Milić, koji je sa iste pozicije sklonjen u julu 2018, pa je naknadno postao savetnik predsednika Srbije za korupciju i kriminal.

Ovo je samo nastavak velikih promena koje u MUP-u sprovodi Aleksandar Vulin po nalogu Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Direktno.rs je već pisao kako su sklonjeni saradnici bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, uključujući državnu sekretarku Bijanu Popović Ivković i šefa kabineta Katarinu Tomašević.

Naša saznanja da iz MUP-a odlazi iskompromitovana Biljana Popović Ivković, kao i šef kabineta i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević, potvrdila je Vlada Srbije kada su imenovani i novi državni sekretari pridošli iz Vojske - Bojan Jocić i Zoran Lazić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati