Društvo i ekonomija

[ Izvor: KRIK ]

27. 11. 2020. 21:05 6

KRIK: Proverava se imovina sudije Savića zbog apartmana na Kopaoniku

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je vanrednu proveru imovine sudije Apelacionog suda u Beogradu Zorana Savića, koji je investirao u izgradnju 13 apartmana na Kopaoniku i koji sa suprugom poseduje nekretnine vredne više od 1,2 miliona evra, preneo je istraživački portal KRIK.

U odgovoru na pitanja novinara KRIK-a, Agencija je navela da do sada nije proveravala izveštaje o imovini i prihodima sudije Savića ali da je 12. novembra pokrenuta vanredna provera koja se pokreće po službenoj dužnosti kada postoje podaci koji ukazuju na razliku u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.

Portal je ranije izveštavao da taj sudija i njegova supruga poseduju imovinu koja znatno premašuje njihova primanja i koju bi od njihovih sudijskih plata mogli da steknu tek ako štede duže od 25 godina.

Savić je tokom dugogodišnje karijere odlučivao u nekim od najznačajnijih sudskih postupaka u zemlji - kao što je oslobadjanje kontroverznog biznismena Stanka Subotića za šverc cigareta, zatim u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića a KRIK navodi da je bio član veća koje je potvrdilo osuđujuću presudu pripadnicima zemunskog klana, ali i među sudijama koje su ukinule oslobađajuću presudu Željku Maksimoviću Maki za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Savić je predsedavao veću koje je oborilo osuđujuću presudu bivšem ministru životne sredine Oliveru Duliću, kao i u onom koje je ukinulo presudu bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću kojom je bio osuđen na pet godina zatvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati