Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 11. 2020. 18:12 16

ŠTA ĆE MU REĆI VUČIĆ? Vulin hoće botove da ostavi bez sendviča

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u svom georgijevsko-aždajskom pohodu na korisnike društvenih mreža koji su mu najbolji kad usta imaju, a jezik nemaju - prevideo jednu izuzetno bitnu stvar - botove.

Ako se ministar Vulin kome toliko ne stoji ova funkcija da ga svi i dalje zovu Vulin, i ne samo to, to Vulin je postalo zamena za neke uvredljivije reči kojima nije mesto u javnom prostoru - drznuo protiv jednog od glavnih rezervoara rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, znači li to da se potencijalno zamerio vrhovnom vođi?

Setimo se samo da je britanski Gardijan još u aprilu pisao da je društvena mreža Tviter obrisala 20.000 lažnih naloga povezanih sa vlastima u Srbiji, Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Hondurasu i Indoneziji.

U isto vreme Tviter je saopštio da su timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su, prema njihovim rečima, bili angažovani na promovisanju Srpske napredne stranke i njenog lidera, Aleksandra Vučića.

Postavlja se pitanje Vulinu da li je siguran šta radi kada traži zakon kojim će svi korisnici društvneih mreža biti potpisani sopstvenim imenom i prezimenom? Pa valjda mu je poznato da se botovi stide činjenice da su botovi i da im je lakše ako se sakriju iza lažnih imena, zavale se u fotelju i po ceo dan hvale Aleksandra Vučića.

- Anonimnost je dovela do toga da na mrežamu pišu najveće gadosti. Dok ne bude ukinuta anonimnost na internetu, to će se dešavati - rekao je Vulin, očigledno uživljen u ulozi borca protiv gadosti.

Topla preporuka Vulinu je da, što se kaže - o'ladi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati