Društvo i ekonomija

[ Izvor: Cenzolovka.rs ]

23. 11. 2020. 19:19 9

Zekić i Gajovićev sin kandidati SNS za članove REM

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, u utorak će utvrditi listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj će biti dosadašnji član Olivera Zekić i Miloš Gajović, koje je predložila poslanička grupa Aleksandar Vučić - za našu decu, objavila je Cenzolovka.

Osim toga, na sutrašnjoj sednici odlučivaće se i ko će biti kandidati za još jednog člana u Savetu REM-a, koji se bira na predlog crkvenih i verskih organizacija.

Kako navodi Cenzolovka, Gajović je sin dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandra Gajovića.

Nije najjasnije šta Gajovića preporučuje za tako važan posao, a u biografiji koju je priložio, u koju je Cenzolovka imala uvid, navodi se da ima 24 godine i da je u junu ove godine završio Fakultet za kulturu i medije na Megatrendu.

Nema radnog iskustva, ali je u prijavi za člana Saveta REM naveo da je “tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija”.

Gajović je dodao i da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje “volonterski rad u više društvenih segmenata”.

Zekić bi, ako bude izabrana, to bio drugi mandat u Savetu REM. Mandat joj je istekao u julu i od tada Savet REM radi sa osam umesto sa devet članova, a tek u novembru Odbor je otvorio proceduru za izbor novog člana i pored toga što je, prema zakonu, ona trebalo da bude sprovedena šest meseci pre isteka mandata Zekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati