Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

18. 11. 2020. 20:00 23

"Dobio sam podršku Vučića da kleknem u Vukovaru"

Specijalni izaslanik predsednika Srbije Veran Matić izjavio je da je to bio njegov lični čin za koji je dobio i podršku predsednika, objašnjavajući zašto je danas kleknuo ispred spomen obeležja na Ovčari.

- To je moj lični čin, a posle svega sam dobio i podršku predsednika za taj čin. Imao sam potrebu da učinim nesto više od uobičajenog protokolarnog polaganja venaca, da naglasimo značaj ovogodišnje komemoracije, da napravimo jednu vrstu iskoraka koja bi predstavljala osnovu za nove iskorake - rekao je Matić za televiziju N1 i dodao:

- Izgradnja mira, citiram jednog hrvatskog autora, izgradnja mira je prljav posao, ne samo prljav posao ako se misli na to da ste klekli, pa ste se isprljali, nego vi primate na sebe odredjenu vrstu negativnih reakcija i vaših, i na drugoj strani. U javnosti kad pogledam komentare, ima jako puno onih koji pronalaze neki prostor za kritiku, za vredjanja, za nipodaštavanje - rekao je Matić.

U Vukovaru je obeležen Dan sećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Prvi put ove godine u Koloni sećanja je bio izaslanik predsednika Srbije Veran Matić, kao i potpredsednik hrvatske vlade iz redova srpske manjine Boris Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati