Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

08. 11. 2020. 19:45 4

"Čim sam snimio Vulina bez maske, policija mi opkolila stan"

Često smo svedoci da preporuke Kriznog štaba ne poštuju pre svega predstavnici vlasti, koji bi trebalo i da daju primer građanima. Tako je pre nekoliko dana i apsolvent medicine David Vujatović snimio ministra policije Aleksandra Vulina bez maske u frizerskom salonu, što izazvalo reakcije ne samo građana, već i policije. Ona je i danas patrolirala ulicom Stojana Protića u kojoj Vujatović živi.

David Vujatović snimio je novog ministra policije bez maske. Snimak je napravio iz stana u kome živi, dok je Aleksandar Vulin napuštao frizerski salon prekoputa, piše N1.

- Ovo je moj prozor, on ima sjajan pogled na taj frizerski salon ispred kojeg je bio parkiran automobil neuobičajeno bahato, zauzimao je kompletan trotoar, rekoh hajde da ponekad prođem pored prozora da vidim ko će izaći iz tog frizerskog salona, ispostavilo se da je izlazio ministar Vulin, ja sam ga naravno snimio, nije imao masku i to poslao svom društvu - rekao je Vujatović.

Nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama Ulica Stojana Protića na Vračaru bila je, kako tvrdi David, opkoljena policijom.

- Pogledao sam kroz prozor video da se ulica plavi od policije i uperili su lampu u moj prozor, otvorio sam prozor pitao o čemu se radi, oni su rekli otvaraj policija - kaže on.

Usledilo je legitimisanje zbog snimanja ministra policije, koji je štićena ličnost. Policija je tražila, kako tvrdi David, i da izbriše snimke, što je on i učinio. Nije bilo potrebe da policija od toga pravi spektakl i da se uznemiravaju drugi građani, ocenjuje advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

- Čak i da pođemo od toga da jeste reč o neovlašćenom snimanju, to se po našem pravu goni po privatnoj krivičnoj tužbi, mogao bi ministar Vulin, iako ja mislim da nema osnova za to da podnese privatnu krivičnu tužbu - kaže Šabić.

Nije poznato da li je Aleksandar Vulin podneo privatnu krivičnu tužbu, pošto se po tom pitanju nije oglašavao. Međutim, iz ministarstva policije je, nakon što su vest o snimku preneli pojedini mediji, stiglo saopštenje o tome ko je David Vujatović.

- U konkretnoj situaciji, proverom je utvrđeno da je lice koje je vršilo neovlašćeno snimanje štićene ličnosti od ranije poznato policiji i da ima nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava, kao i da je pravosnažno osuđeno za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i trenutno je na uslovnoj slobodi - navodi MUP.

David ne krije da ima krivičnu prijavu zbog, kako kaže, svađe sa bivšom devojkom.

- Neistina je da ja imam milion krivičnih prijava, da sam osuđivan i da sam poznat policiji, ja sam poznat policiji u smislu da sam jednom osuđen, da imam jednu prijavu i da se radi samo o jednoj osobi i to je sve - kaže on.

Podaci koji se koriste u svrhe za koje nisu predviđeni, objašnjava Šabić, i to predočava čitavoj javnosti jeste po zakonu u Srbiji krivično delo.

- Ne bi smelo da se u bilo kom kontekstu ili političkog razračunavanju ili navodne zaštite ugleda državnih organa da se krši zakon u ovom slučaju, uveren sam, reč je o nedozvoljenoj obradi podataka o ličnosti - kaže Šabić.

Policija je tokom snimanja izjave Davida Vujatovića prolazila Ulicom Stojana Protića. Kada je Vujatović ušao u zgradu, policija je stala pored ekipe N1. Nisu tražili da prekinemo snimanje, ali su nam rekli da je osoba od koje uzimamo izjavu, kako kažu, manipulativna.

- Prosto sam ubeđen, istine radi to što ćete objaviti i prikazati da je 10 odsto istina, a sve ostalo je laž" - rekao je policajac.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati