Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 11. 2020. 06:01 8

Godfri, kako bi policija tukla da nije bila uzdržana?!

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri naglasio je na sastanku sa novopečenim ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, da ceni uzdržanost koju su pokazali policijski službenici tokom protesta u julu ove godine u Beogradu. Godfri je verovatno zaboravio krvave glave građana ispred Skupštine, prebijanja mladića u parku koji su sedeli na klupi, iživljavanje Žandarmerije nad poluonesvešćenim mladićem u centru grada...

Ambasador Godfri, osim što je poznat po velikom gurmanluku hvalisanju i oduševljavanju srpskom hranom, ume ponekad da bude i kontroverzan što se tiče izjava za medije ili onoga što kaže u sastanku sa srpskim zvaničnicima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa novim šefom Vulinom, pohvalilo se sastankom sa Godfrijem, koji je imao hvalospeve na račun policije, naročito za vreme antirežimskih protesta početkom juča.

Godfri je kazao da je policija na protestima bila uzdržana. Očigledno nije pogledao snimke policijske brutalnost širom centra grada.

I dalje najupečatljiviji snimak policijske brutalnosti jeste stampedo ljudi u inoformama koji su jurili građane koji protestuju, a u celokupnoj gunguli, sustigli su mladića, prebili ga, a potom nastavili da ga tuku onesvešćenog ida ga odnesu na trotoar kako im "ne bi smetao".

Još jedan od snimaka koji se ne zaboravlja, jeste krvničko prebijanje trojice mladića koji su igrom slučaja sedeli u parku i pili piće. No, samim tim što su se našli tu nadomak policije, bio je izgleda dovoljan razlog da budu pretučeni.

Takođe, policija je bila nemilosrdna i prema ženama:

Ambasador Godfri očigledno nije pogledao ove snimke. Ukoliko ipak jeste, ne bi bilo loše da odgovori na pitanje kako bi tek policija tukla građane da nije bila "uzdržana"...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati