Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 10. 2020. 10:27 26

"EVROPA OVO NEMA" Vučić usred korona bombe otvara tržne centre

Napravili smo najlepšu promenadu u celoj Evropi, sa najviše zelenila, sa izlaskom na jednu od najlepših evropskih reka. Napraviil smo nekoliko fascinantnih zgrada, nekoliko bulevara, kao da nisu u Beogradu napravljeni. Ovde će da radi skoro 5.000 ljudi, kada svi lokali budu puni. Na ovom objektu radilo je svakodnevno 1.100 ljudi, toliko porodica je živelo od toga, rekao je Aleksandar Vučić, prilikom otvaranja TC "Galerija" u okviru kompleksa "Beograd na vodi".

Najveći tržni centar u regionu "Galerija Beograd" otvoren je jutros u okviru Beograda na vodi, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Od žabokrečine i udžerica, ceo kraj koji je ličio na smećarnik, pretvorili smo u najlepši deo jugoistočne Evrope. Uz nekoliko entuzijasta, u koje ubrajam i ministra finasija, Anu, ljude iz Grada, bilo nas je samo nekoliko, a trpeli smo napade sa svih strana. Danas uglavnom ćute. A napravili smo najlepšu promenadu u celoj Evropi - izjavio je Vučić, uz opasku da će se šoping mol puniti u martu i aprilu kad prođe epidemija koronavirusa i kad stigne vakcina.
Svečanom otvaranju tržnog centra “Galerija”, uz predsednika Srbije, prisustvovovali su i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor kompanije Eagle Hills, Mohamed Alabar, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.

I dok se predstave u Narodnom pozorištu otkazuju, utakmice održavaju bez prisustva publike, radno vreme lokala skraćuje, Vučić otvara TC "Galerija Belgrade"  uprkos rekordnom broju zaraženih (1.384) od koronavirusa. Sve podseća na ono kada su epidemiološke mere popuštane uoči parlamentarnih izbora, i navodi na to da se mere pooštravaju kada nekim višim silama odgovara. A da li će ponovo kriviti građane ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih, ostaje da vidimo.Sa druge strane, ovo je još jedan u nizu tržnih centara u Beogradu, koji u doba Aleksandra Vučića niču kao pečurke posle kiše, dok pojedini delovi prestonice kubure sa najelementarnijim potrebama, poput kanalizacije, putne infrastrukture... O stanju srpskih bolnica ne treba ni trošiti reči, to najbolje vide oni koji su prinuđeni da se leče u devetnaestovekovnim uslovima.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta, pa se pitamo, ko će Vučiću da dolazi u taj megalomanski objekat, kad je sistematski uništio životni standard ljudi, a poboljšao ga nekolicini svojih najbližih i najvernijih sledbenika. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati