Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 10. 2020. 21:52 1

Vučić: Imaćemo pola miliona kineskih turista u 2017.

"Sledeće godine očekujemo između 400 i 600 hiljada kineskih turista... Procene kineske ambasade i kineskih ministarstava su da će ih biti preko milion", rekao je Aleksandar Vučić 2016. godine i kao po običaju - omanuo.

Zlatno doba, Srbija lider u regionu, svi hrle u našu zemlju - sve su ovo odrednice koje najbolje opisuju Srbiju. Ali, samo iz ugla Aleksandra Vučića, predsednika zemlje. No, bez obzira što se njegova percepcija ne poklapa sa viđenjem stanja u Srbiji od strane većeg broja građana, to ga ne sprečava da za ovih osam godina mašta i obećava sve i svašta, što se na kraju, uglavnom, ne ispuni.

A jedno od takvih megalomanskih obećanja bilo je vezano za dolazak inostranih turista u Srbiju, koji bi, opet govoreći iz Vučićevog ugla, da se dive naprednoj Srbiji i Beogradu. Pa je zato tadašnji premijer smelo najavio:

- Sledeće godine očekujemo između 400 i 600 hiljada kineskih turista... Procene kineske ambasade i kineskih ministarstava su da će ih biti preko milion - rekao je Vučić krajem 2016. godine.

I šta je bilo od svega? Od Vučićevih pola miliona Srbiju je tokom 2017. godine posetilo oko deset puta manje turista iz Kine, uključujući Hong Kong – tačno 51.691.

Bio je Vučić entuzijastičan, vodio se time da je uspostavljen direktan let između Beograda i Pekinga, pa je mislio da će Kinezi da se sjate u Srbiju i vide lepote naše zemlje. Ipak, prešao se tadašnji premijer Srbije i ponovo je obmanuo javnost.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati