Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 10. 2020. 17:26 9

Tepić: 577 miliona razloga zašto Brnabić puni džep firme svoga brata

Firma Asseco SEE, u kojoj je jedan od izvršnih direktora brat premijerke Ane Brnabić, angažovana je od strane Ministarstva za rad kako bi obavila poslove koji koštaju 577 miliona dinara, obelodanila je na Tviteru potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja angažovalo je firmu Asseco SEE za usluge vezane sa softverom i informacionim sistemima, a vrednost javne nabavke iznosi 577.500.000 dinara, i to bez PDV-a!

- Evo ga! Još 577 miliona razloga zašto Anu briga što je fikus premijerka! Sve dok puni džepove bratove firme Asseco. Sad i preko ministarstva za Rad i zapošljavanje, dok radnike na najtežim poslovima tretiraju kao bube, a Srbija nam se prazni jer se za zapošljavanje uči nemački! - napisala je pored dokumenata koje je objavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Nabavka sistema za zašitu i automatizaciju instrumenata socijalne zaštite biće tako u rukama ove firme, a potpis na ovu javnu nabavku stavio je bivši ministar za rad Zoran Đorđević.

Jedan od direktora srpskog ogranka Asseco SEE je Igor Brnabić, premijerkin rođeni brat, koji je na to mesto imenovan u januaru 2016. godine. Asseco SEE prethodnih godina dobio je na desetine tendera u ministarstvima, institucijama i javnim preduzećima za poslove koji se tiču IT sektora. A ova tradicija se izgleda nastavlja.

Ovo je ko zna koji put put da neko od članova porodice Brnabić dobija poslove državnih firmi, a premijerka je svojevremeno rekla da će svaki tender koji dobije firma njenog brata proslediti Agenciji za borbu protiv korupcije.

- Ukoliko na tenderu kao izvođač pobedi Aseco SEE, čiji je direktor moj rođeni brat, ja treba o tome da obavestim Agenciju da bi ona uzela dokumentaciju na uvid i procenila nezavisno da li je taj posao namešten ili nije - kazala je svojevremeno Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati