Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 10. 2020. 21:28 12

Vučić: Izgradnja "Tiršove 2" počinje na proleće 2020.

Izgradnja dečije klinike "Tiršova 2" u Beogradu počeće na proleće sledeće (2020) godine, izjavio je Aleksandar Vučić u aprilu 2019. godine, prenela je agencija Beta.

Aleksandar Vučić najavio je u aprilu 2019, prilikom obilaska radova na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, da će izgradnja dečije klinike „Tiršova dva“ u Beogradu početi na proleće 2020. godine. On je istakao i da je određena lokacija za gradnju - u Deligradskoj ulici.

Naveo je da je ostalo da se reši još nekoliko problema i da na proleće 2020. godine kreće izgradnja nove dečje klinike, "Tiršove 2".

- To su onda, ne samo drastične i dramatične promene, već i nešto što nismo mogli ni da sanjamo. I za sve to ćemo imati dovoljno novca - rekao je Vučić i dodao da je na tu temu razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

Vučić je, treba podsetiti, u septembru 2018. obećao da će čitava "Tiršova 2", biti gotova do kraja 2022. godine, dodajući da će se truditi da to bude i pola godine ranije.
Ipak, kako Vučić pati od megalomanije i postavljanja nerealnih rokova, samo radi marketinških poena, pokazalo se, po ko zna koji put u nizu da je dao lažno obećanje.

U proleće ove godine, pošto radovi nisu počeli, Zoran Radojičić je priznao da projekat „Tiršova 2“ napreduje sporije od očekivanog. Kazao je bi izgradnja mogla da počne krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Inače, Skupština Srbije usvojila je početkom februara ove godine Zakon o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove univerzitetske dečje klinike, „Tiršova 2“.
Budući da radovi na izgradnji dečije klinike "Tiršova 2" nisu počeli na proleće ove godine i da će se na njihov početak, prema najavama, čekati još najmanje nekoliko meseci, obećanje Aleksandra Vučića je bilo "ludom radovanje", kako bi se u narodu reklo.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati