Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 10. 2020. 12:29 3

Ko je Vladimir Dimitrijević, novi-stari predsednik Republičke izborne komisije?

Skupština Srbije danas bira novog-starog predsednika Republičke komisije Vladimira Dimitrijevića koji je bio glavni akter Vučićevih lažnih izbora, jer na izborima zapravo nije niko ni učestvovao izuzev vladajućih stranaka i njihovih satelita.

On i Republička izborna komisija imali su zadatak da od domaće i međunarodne javnosti sakriju činjenicu da je većinska Srbija bojkotom pokazala da ne želi lažne izbore, već one prave-fer i demokratske. Republička izborna komisija pune dve nedelja stelovala je izborne rezultate i odziv birača.

Tek na kraju, čak i po njihovoj računici, uprkos malverzacijama, prekrajanju zapisnika sa biračkih mesta, uprkos vođinom nalogu, morali su da priznaju da je na izbore izašlo manje od polovine birača.

U štelovanju rezultata Dimitrijeviću je zdušno pomagao Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku koji je ušao u anale svojom izjavom na RTS da on ima neku čudnovatu mašinu koja obrađuje izborne rezultate - podrazumeva se po vođinom volji.

Ko je zapravo novi-stari predsednik RIK-a?

Vladimir Dimitrijević je kao dugogodišnji član Srpske radikalne stranke i mladi Šešeljev jurišnik na opštini Stari grad, početkom 2000. pred pad Miloševićevog režima, zaposlen u JP "Pošta Srbije". Iako ovo javno preduzeće formalno vodi kadar PUPS-a Mira Petrović, Dimitrijević zapravo žari i pali kao izvršni direktor sa mesečnom platom od 179.000 dinara i tajnim bonusima, koji se isplaćuju na kraju svake godine.

Dimitrijević je i predsednik Skupštine akcionara Aerodroma "Nikola Tesla" da mesečnom apanažom od 63.000 dinara. Starograđani ga iz mladosti poznaju po ekstremističkim političkim stavovima, ispisivanju radikalskih grafita po fasadama, i po bespogovornoj lojalnosti Aleksandru Vučiću, a pre toga Vojislavu Šešelju.

Niko ne zna koliko zarađuje kao predsednik Republičke izborne komisije, ali je sam Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da je 2018. godine za samo četiri meseca prihodovao basnoslovnih 688.000 dinara.

Dimitrijević je na čelu Republičke izborne komisije nasledio čuvenog Dejana Đurđevića, čoveka kome niko nije znao da izbroji funkcije koje je obavljao.

Očigledno je da je Vučić bio zadovoljan kako i koliko je Dimitrijević naštelovao rezutate izbora pa ga danas nagrađuje novim mandatom predsednika RIK-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati