Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 10. 2020. 12:12 3

"Prekršio sam zabranu kretanja pomažući mom prijatelju Đilasu"

Jesam prekršio Uredbu o zabrani kretanja koja je u tom momentu važila, ali smatram da nisam učinio prekršaj, jer sam se na tom mestu našao u nužnoj odbrani, braneći decu svog prijatelja Dragana Đilasa - rekao je Milorad Bjedov, predsednik Pokreta za Preokret Beograd i odbornik u Skupštini Beograda danas u svojoj odbrani pred Prekršajnim sudom u Beogradu, povodom zahteva za pokretanje prekršajnog postupka kojim se tereti da je 4. maja ove godine prekršio uredbu o zabrani kretanja.

On je izjavio je da je tačno da je navedenog dana oko 19 i 30 do 20 i 30 časova bio na uglu ulice Braničevske i Patrijarha Varnave.

- Naime, veče pre toga iz zgrade koja se nalazi pored zgrade u kojoj žive njegova ne samo maloletna deca, već mala deca, dopirale su u vreme policijskog časa sa ozvučenja ogromnom jačinom uvrede na račun mog prijatelja Dragana Đilasa. Deca su bila jako uznemirana i plakala su, a policija nije izašla da identifikuje osobe koje su na ovaj grub način uznemiravale Draganovu decu. Zbog toga on me je kao svog prijatelja pozvao da ove večeri budem uz njega kako bi zaštitio porodicu. To bih učinio za svakog svog prijatelja, jer policija te večeri nije radia svoj posao, pa smo to morali da radimo mi kao njegovi prijatelji -  naveo je dalje Miodrag Bjedov. 

- Veče pre toga video sam Dragana na televiziji kako saopštava šta se dogodilo njegovoj porodici. Kao čovek koji je učestvovao u odbrani svog ognjišta i života u ratu u Hrvatskoj umem da prepoznam kod ljudi osećaj ugroženosti. Te večeri kod Dragana sam prepoznao da je on uplašen jer je njegova porodica ugrožena. Takođe, ovo delo više ne postoji jer je Uredba ukinuta, a sud me i sada poziva kao okrivljenog što nije u skladu sa zakonom i Ustavom. Nikada ni pre ni posle toga nisam prekršio uredbu, čovek sam u ozbiljnim godinama i poštujem zakon. Ponavljam ovo je bila nužna odbrana dece mog prijatelja- istakao je Bjedov i naveo  da novčanu kaznu koju mu eventualno izrekne sud neće platiti jer nije učinio ništa protivzakonito i spreman je da nevin ide u zatvor.

Njegov branilac, advokat Bratislav Marković izjavio je da je Bjedov uredbu prekršio u nužnoj odbrani, jer je pritekao u pomoć deci svog prijatelja. Takođe, deo uredbe koja se odnosi na kažnjavanje i nakon prestanka vanrednog stanja apsolutno je neustavan, jer se uvek mora ići blaže po okrivljenog, zapravo uzeti u obzir činjenica da je ta uredba ukinuta, te i prekršaj više ne postoji.

- Moj klijent i prijatelj Mišo Bjedov bežao je pred varvarima i ubicama koje su ga proterale sa rodnog ognjišta, a u Beogradu je dočekao da mora svoje prijatelje braniti od sličnog zla - istakao je advokat Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati