Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

21. 10. 2020. 20:28 0

"Tužilaštvo pokušava da ućutka odbranu Aleksandra Obradovića"

Tužilaštvo pokušava na sve načine da ućutka odbranu Aleksandra Obradovića, ocenio je branilac uzbunjivača iz Krušika, advokat Vladimir Gajić. Ocenio je i da se iza "pretnje" tužioca za visokotehnološki kriminal da će se žaliti Advokatskoj komori na njega, krije želja da tužilac odredi ko će da bude Obradovićev branilac.

Gajić je u pisanoj izjavi naveo da mu je Apelaciono tužilaštvo u Beogradu 19. oktobra dostavilo odluku kojom se odbija njegov prigovor koji je podneo zbog, kako je naveo, nezakonitog postupanja tužioca za organizovani kriminal Branka Stamenkovića i postupajućeg zamenika u predmetu Aleksandra Momčilovića.

Gajić je naveo da je prigovor podneo u petak, 16. oktobra 2020. godine, na pisarnicu Apelacionog tužilaštva u Кatanićevoj ulicu, te da je prigovor odbijen i već prvog narednog radnog dana, 19. oktobra, odluka mu je uručena na adresu kancelarije.

- Apelaciono tužilaštvo donelo je odluku kojom odbija moj prigovor dana 15. 10. Dakle, dan ranije nego što je moj prigovor primljen 16. oktobra. U obrazloženju odluke oni kažu da su rešavali o prigovoru koji sam podneo 14. oktobra. Ove činjenice dovode odluku tužioca u poziciju pravne burleske - istakao je branilac Aleksandra Obradovića.Dodao je i da je odluku, u svojstvu zamenika apelacionog tužioca, potpisao Ratko Marković koji je zamenik višeg javnog tužioca u Beogradu, i to baš u Odeljenju za visokotehnološki kriminal.

- On je u Apelaciono tužilaštvo po svemu sudeći upućen, ali on nije apelacioni tužilac. To znači da Ratko Marković nije smeo da odlučuje u predmetu prigovora koji se odnosi na starešinu Odeljenja za visokotehnološki kriminal Branka Stamenkovića koji je njegov šef i čiji je on zamenik. U skladu sa Zakonom o javnom tužilaštvu tužilac Ratko Marković je morao da se izuzme u ovom predmetu, a njegov propust razlog je za disciplinsku odgovornost prema čl. 104 Zakona o javnom tužilaštvu - upozorio je Gajić u pisanoj izjavi.Brzina kojom njegov prigovor odbijen, a s obzirom na to da se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal nalazi u Palati pravde, a Apelaciono tužilaštvo u Кatanićevoj ulici, preman Gajićevoj oceni, govori u prilog zaključku da tužilac koji je odlučivao o prigovoru nije ni izvršio uvid u predmet kako bi proverio činjenice na koje se ukazuje u prigovoru.

- Кada je u pitanju 'pretnja' tužioca za visokotehnološki kriminal da će se žaliti Advokatskoj komori na mene, , pretpostavljam da se iza toga krije želja da tužilac odredi ko će da bude branilac Aleksandra Obradovića. Ovu besmislenu i po svemu staljinističku nameru tužioca za VTК vidim kao još jedan pritisak na odbranu Aleksandra Obradovića koji je naravno i kolosalno besmislen - poručio je Gajić.Ocenio je i da Tužilaštvo na sve načine pokušava da ućutka odbranu Aleksandra Obradovića, i da je to sada njihov glavni cilj.

- To im naravno neće nikada uspeti. Кao što im neće uspeti ni da prikriju organizovani kriminal u vezi sa trgovinom oružjem u Srbiji - poručio je branilac uzbunjivača iz "Krušika".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vlast na poligrafu

Zoran Živković [26.07.2021.]


Video dana

Zadivljujuće akrobacije

Anketa

Ko je stvorio Velju Nevolju?

Rezultati