Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 10. 2020. 17:35 5

RUŠENJE SAVAMALE "Država i SNS u sprezi s kriminalom"

Svemu dođe kraj, javnost će biti iznenađena stepenom kriminalizacije društva. Idemo do kraja, ne odustajemo. Građani će saznati punu istinu. Uspećemo da dokažemo organizovanu spregu državnih organa i kriminala, u cilju sprovođenja interesa Srpske napredne stranke, kaže u izjavi za Direktno.rs, Vladimir Marković, direktor preduzeća "Transport peroni", povodom suđenja po tužbi ovog privrednog društva protiv firmi "Milenium tim" i "Beograd na vodi", kao i Grada Beograda i Republike Srbije, odnosno MUP, zbog fantomskog rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016.godine.

Već na početku suđenja, danas u Privrednom sudu, sudija Žanka Radić, odbila je da pusti novinare u sudnicu, uprkos tome što javnost ima pravo da prisustvuje glavnom pretresu.

- Mi smo zbog toga tražili izuzeće sudije Radić, zbog čega je suđenje prekinuto. Pored toga, na ulasku u sud dočekalo nas je veliko obezbeđenje, što predstavlja pritisak vlasti na pravosuđe i svedoči koliko vlast želi da zataška slučaj - kaže Marković.
Marković naglašava da ceo slučaj fantomskog rušenja u Savamali dovodi u pitanje ličnu i imovinsku sigurnost svih građana.

- Mi ćemo tražiti da "kompletni idioti" oličeni u Siniši Malom, koji se tada nalazio na čelu grada, nadoknade celokupnu štetu. Neka Mali proda neku od svojih mnogobrojnih nekretnina u Bugarskoj i nadoknadi štetu. On to neće ni osetiti - poručuje Marković.
On kaže da se sada čeka novo ročište. Podnet je zahtev za veštačenje, te će se potom utvrditi visina materijalne štete. Marković ističe da se cena kvadrata na tom prostoru sada kreće i do 9.000 evra, po tržišnoj vrednosti.

Podsećamo, u izbornoj noći, aprila 2016. godine, neidentifikovana lica sa fantomkama na glavi, izvršila su bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici, koja se nalazi na području u kojem se izvode radovi na "Beogradu na vodi". Tom prilikom, firmi "Transport peroni", uništena su dva objekta od ukupno pet. Uništena im je poslovna dokumentacija, kancelarijski i magacinski deo. Naknadno, krajem septembra iste godine, porušena su i presotala tri objekta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati