Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2020. 18:33 3

Bulatović: Policija sprovodi torturu nad mojim prijateljem

"Nad Zoranom Radmilovićem se sprovodi ozbiljna tortura, sve u cilju da prizna da je on pisao grafite. Ovo što se dešava Zoranu je dokaz koliko je Srbija ogrezla u kriminalu i koliko institucije ne funkcionišu. Odnosno, kako funkcionišu isključivo po nalozima režima Aleksandra Vučića", stoji u saopštenju Dejana Bulatovića, potpredsednika SSP, povodom hapšenja svog prijatelja koji je optužen da je pisao preteće grafite na Bulatovićevoj kući.

Saopštenje za javnost potpredsednika SSP, prenosimo u celosti:

"Nalazim se ispred zatvora u Sremskoj Mitrovici u kome je na pravdi boga već 10 dana zatvoren moj prijatelj, Zoran Radmilović. Zoran je bez ijednog dokaza uhapšen i osumnjičen da je pisao preteće grafite na mojoj kući. Zoran Radmilović nema nikakve veze sa tom fašističkom akcijom i to je policiji jasno rekao kada su došli u njegovu kuću.

Pošto mu je ponuđeno da prizna da je on to uradio i da bude pušten odlučio je da ne daje više izjave u policiji. Zadržan je i određen mu je advokat po službenoj dužnosti, Jasmina Pavlović.
Dok je boravio u policijskom pritvoru pozvan sam i sam da dam izjavu u šidsku policiju. Tom prilikom mi je ponuđeno da idem na poligraf što sam prihvatio. Dva puta sam testiran i oba puta je poligraf pokazao da naravno nemam nikakve veze sa ispisivanjem pretnji, odnosno da nisam to sam organizovao kako su policajci dovedeni iz Beograda insinuirali.

Zanimljivo je da su u Šid stigli novinari beogradskih tabloida spremni da puste informaciju kako sam sam sebi na kući pisao parole, ali su se nakon što su dobili rezultate poligrafa vratili u Beograd neobavljena posla.
Zoran Radmilović je dao izjavu pred tužiocem u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, Jasmine Pavlović. Po završetku iskaza izveden je pred sudiju koji je odlučivao o pritvoru. U tom trenutku mu je bez ikakvog objašnjenja zamenjen advokat koji je sa njim spremao odbranu i dodeljen novi advokat po službenoj dužnosti, Nada Jelčić, za koju smo pismenim putem tražili informaciju od advokatske komore Srbije, da li je na spisku branilaca po službenoj dužnosti i taj odgovor do danas nismo dobili!!!

Ovakav slučaj nije zabeležen u sudskoj praksi. Advokatica Nada Jelčić nije bila upućena u slučaj i Zoranu Radmiloviću je određen pritvor od 30 dana.

Od Zoranovog zatvaranja pokušavamo da do njega dođe advokat koga smo mi Zoranovi prijatelji angažovali. Na žalost bez uspeha. Zoran nema roditelje ni decu i nema ko da advokatu  Siniši Majkiću  potpiše punomoćje, a bez punomoćja ga policija i sud ne puštaju da kontaktira uhapšenog! 
Postupajući sudija je dala predlog da Zoranu pošaljemo telegram sa informacijom o advokatu što smo učinili pre pet dana, ali mu telegram do danas još uvek nije uručen.

U zatvoru, kako saznajem, Zoran je izolovan i niko ne može da mu priđe a konstantno je izložen pritiscima da prizna nešto što nije uradio. Govori mu se kako smo ga svi mi njegovi prijatelji i stranačke kolege izdali jer mu niko ne dolazi niti nas interesuje njegova sudbina.

Već osam dana Zoran Radmilović nije dobio ni preobuku i obučen je u odeću koju je imao u trenutku hapšenja, a njegovom advokatu po službenoj dužnosti, kako je rekla “Ne pada na pamet da se time bavi”. Na jedvite jade smo istu uspeli umoliti da mu uplati novac koji smo mu mi prijatelji obezbedili da može da kupi osnovne potrepštine u zatvorskoj kantini.

Nemamo informaciju da li je o tome uopšte obavešten", naveo je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati