Vučić: U zemljama regiona dvostruko viša nezaposlenost | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2020. 21:05 13

Vučić: U zemljama regiona dvostruko viša nezaposlenost

Nivo nezaposlenosti u Crnoj Gori je dvostruko viši nego u Srbiji... Gotovo dvostruko više nezaposlenosti je u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i u Albaniji, izjavio je Aleksandar Vučić, u avgustu 2019. godine, gostujući na TV Pink.

Gostujući na TV Pink, Aleksandar Vučić je izjavio da je nivo nezaposlenosti u Crnoj Gori “dvostruko viši nego u Srbiji”, a u svom poređenju se osvrnuo i na ostale zemlje regiona (BiH, Severna Makedonija i Albanija), za koje je, takođe, tvrdio da imaju “gotovo dvostruko više nezaposlenosti”.

U cilju provere istinitosti njegove tvrdnje upoređeni su dostupni podaci o stopi nezaposlenosti u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Severnoj Makedoniji i Albaniji (za prvi kvartal 2019. godine).

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je stopa nezaposlenosti u prvom kvartalu 2019. godine iznosila 12,1%. U Crnoj Gori, za koju je Vučić kazao da ima “dvostruko višu nezaposlenost”, ta stopa za isti period bila tačno 15 procenata, odnosno, za skoro 3 odsto viša nego kod nas.Gledajući, zatim, podatke za ostale zemlje, utvrđeno je da je Vučić “povećao” nivo nezaposlenosti i u drugim državama regiona.

U Bosni i Hercegovini stopa nezaposlenosti u prvom kvartalu 2019. godine, je bila 15,7 odsto, a u Severnoj Makedoniji 17,8 odsto. U Albaniji je nezaposlenost bila identična kao u Srbiji, odnosno 12,1 odsto.

Dakle, u Crnoj Gori je stopa nezaposlenosti bila viša nego kod nas za 3 odsto, u BiH 3,6 odsto, u Severenoj Makedoniji 5,7 odsto, a u Albaniji je bila ista kao kod nas.

Kao što vidimo, nijedna od nabrojanih zemalja nije imala dvostruko višu nezaposlenost od Srbije, pa je Aleksandar Vučić još jednom u nizu grubo slagao javnostOvo, inače, nije prvi put da predsednik Srbije iznosi krajnje neutemeljene tvrdnje dok poredi nezaposlenost Srbije i ostalih zemalja regiona.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

AVbey Road

Zoran Živković [26.10.2020.]


Video dana

Kad imaš prijatelja sa dobrim sluhom

Anketa

Zašto je Vučić čekao 126 dana da nam saopšti sastav nove Vlade?

Rezultati