Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 10. 2020. 11:27 3

Neverovatna igra prestola u Vučićevom tužilaštvu

12. novembra bira se šest članova državnog veća tužilaca (DVT). Predsednik izborne komisije je režimski javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu (POJT) Ljubomir Ljuba Đorđevic. Kandidati režima iz Beograda su Boris Pavlović, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu (TOJT) koga protežira šef BIA Bratislav Gašić, i Ivan Konatar, zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu (POJT), dakle zamenik Ljube Đorđevića.

Pošto se izbor vrši glasanjem svih tužilaca i svih zamenika javnih tužilaca, kampanju pritiska da se glasa za dva kandidata režima vodi Tomislav Kilibarda, javni tuzilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu. U isto vreme, u toku je izbor za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Na toj poziciji je Nataša Krivokapić, koju je podržavao bivši šef BIA Aleksandar Đorđević. Sada se za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu prijavio gorepomenuti Boris Pavlović. Plan je da, ako prođe za DVT, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bude Ljubomir Đorđević, da Nataša Krivokapić pređe za tužioca Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu, a da Tomislav Kilibarda pređe na mesto zamenika Republičkog javnog tužioca (RJT).

Vreme će pokazati koliko će se ovi planovi ispuniti. Ono što je vreme već pokazalo je da je tužilaštvo odavno postalo produžena ruka režima koja u zavisnosti od želja vlasti odlučuje da li će neko biti procesuiran ili ne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati