Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 10. 2020. 18:42 12

MINISTRE, S KIM RADITE? "Primala mito? Ne znam je"

Ne mogu da se setim kada je ona došla, ali je nisam znao nešto preterano, koliko smo bili na sastancima povodom posla, toliko. Da je delovala sumnjivo, dva puta bih je poslao kući - kazao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović povodom hapšenja jedne od svojih najbližih saradnica Darije Janjić Nišavić, koja se sumnjiči za primanje mita.

Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede, uhapšena je zbog primanja mita od 24.000 evra, pošto je tražila od D.Č. po 1.000 evra u naredne dve godine kako bi mu obezbedila dobijanje ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede.

Iako je reč i njegovoj pomoćnici sa kojom bi trebalo da bude u odličnim odnosima i konsultacijama u vezi sa poslovima vođenja ministarstva, Nedimović tvrdi da ne poznaje dovoljno Janjić Nišavić.

Na pitanje da li su se on i uhapšena pomoćnica poznavali, Nedimović je rekao da je ona radila u ministarstvu, kao pomoćnik sa aspekta struke, i da je bila zadužena za međunarodne odnose.

- Ne mogu da se setim kada je ona došla, ali je nisam znao nešto preterano, koliko smo bili na sastancima povodom posla, toliko. Da je delovala sumnjivo, dva puta bih je poslao kući - kaže Nedimović za Nova.rs.

Povodom ovakve, u najmanju ruku čudne izjave, postavlja se pitanje da li Nedimović na ovaj način želi da se "opere" od postupaka svoje saradnice kako bi dokazao da o njenim aktivnostima nije bio obavešten, niti ima bilo šta sa tim.

Sa druge strane, ukoliko je tačno to da ministar slabo ili uopšte ne poznaje saradnicu koja je primila mito, nije jasno kako je onda ona uopšte dobila posao u ministarstvu, ko ju je postavio i na koji način za pomoćnicu ministra, a da sam ministar malo zna o tome.

Da li to znači da se kadrovi, poslušnici i zaslužni ljudi vladajuće klike zapošljavaju bez ikakvog reda i pravila, pa makar ih tako olako "ugurali" čak i u ministarstvo bez znanja nadležnih iz tog resora?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati