Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 10. 2020. 06:10 43

Odakle ćerki Alekse Jokića sa platom od 70.000 dva stana i auto star 4 godine?

Ćerka "sive eminencije" Srpske napredne stranke Alekse Jokića Olga Čokaš, postala je prošle godine direktorka Treće beogradske gimnazije! Iako kao direktorka ima platu 70.000 dinara, Olga je uspela da obezbedi sebi dva stana i automobil star četiri godine!

Kako je navela u izveštaju koji je dostavila 29.decembra prošle godine Agenciji za borbu protiv korupcije, Olga Čokaš, inače supruga Zorana Čokaša, direktora privrednog društva Elektroistok Projektni biro, vlasnica je trosobnog stana od 78 kvadrata koji je kupila, drugog četvorosobnog od 104 metra kvadratna za koji ima "ugovor o poklonu", dve garaže od po 14 kvadrata stečene na isti način, kupovinom i ugovorom o poklonu. 

Ona je vlasnica i automobila "Nissan Qashqai" starog četiri godine, koji je takođe kupila. Kako je direktorka Treće beogradske gimnazije uspela sve ovo sebi da obezbedi sa platom od 70.000 dinara?! 

Olga Čokaš je pre tri dana dospela u javnost zbog svoje poštapalice "znači", zbog koje su je maltene razapeli i režimski tabloidi. Tako je Republika koju kontroliše Aleksandar Vučić objavila tekst na svom portalu pod nazivom "Mega Blam direktorke Treće beogradske gimnazije u jutarnjem programu: Ne može da sastavi rečenicu, počela da muca". 

A, isplivao je i snimak sa Jutjuba iz juna u kojem Čokaš pokušava da objasni novinaru sve o bilingvalnom odeljenju i učenicima zainteresovanim za njega. Ni ovde nije zablistala, ali, možda je samo imala tremu, jer, ne snalaze se svi pred kamerama...

Dobroobavešteni kažu da joj se stanovi nalaze i na dobrim lokacijama, jedan preko puta hale "Pionir", a drugi u naselju Golf 8. 

Javnost bi želela da zna odgovor na pitanje kako je moguće da neko ko zarađuje 70.000 mesečno uspe da obezbedi sebi dva stana i automobil? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati