Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 09. 2020. 17:13 1

Amfilohije: Prošlo je vreme onih koji su izdali Kosovo

"U Crnoj Gori je došlo do novog preobražaja naroda, prolazi vreme onih koji su se odrekli kneza Lazara i opet se vraćamo Kosovu", rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedorskoj, rekao da smena vlasti u Crnoj Gori predstavlja "kvasac besmrtnosti, večnosti, neprolaznosti koji je ponovo ispunio duše ovog naroda i ponovo je počeo da veruje i večnu svetlost".

- Bog je udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu. Vreme onih koji su se odrekli kneza Lazara i njegovog opredeljenja za večno nebesko carstvo prolazi i opet se svi vraćamo Kosovu. Oni koji su se odrekli Kosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovde i širom Kosova do Đakovice, koji su 1912. godine ratovali za Boga, istinu i pravdu Božju, za slobodu - rekao je Amfilohije.

On je istakao da ono što je Božje ostaje Božje.

- Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Kosovskom zavetu koji izvire iz Novog zaveta - zaključio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati