Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 09. 2020. 19:21 0

Smenjeni direktor "Elektrodistribucije" prima platu, ne ide na posao, a drži mlekaru

Milovan Glišić, smenjeni direktor "Elektrodistribucije Čačak", već gotovo 11 meseci nije na toj funkciji, a od trenutka smene, otvorio je bolovanje. Na posao ne dolazi ni dan-danas, a zahvaljujući diskutabilnom i čudnom bolovanju, platu redovno prima.

Kako prenose lokalni portali, Glišić je ostao u radnom odnosu, iako više nije dorektor, a bolovanje je prema navodima otvorio zbog zdravstvenih problema.

Prema pisanju "Media portala", Glišić je u poslednje vreme viđen na svom imanju kako obrađuje zemlju, što bi trebalo da znači da je ozdravio, od čega god da je bolovao.

Imajući u vidu ta saznanja, kao i njegovu fotografiju od pre nekoliko dana koju su objavili portali iz Šumadije, sa mesta obeležavanja godišnjice misije "Halijard" u Pranjanima, reklo bi se da se Glišić sasvim dobro oseća.

Ostaje, međutim, nejasno zašto je i dalje na bolovanju i to u trajanju od skoro godinu dana, što je tipično za radnike sa ozbiljnim oboljenjima, u šta se nadamo i želimo da verujemo da nije slučaj sa Glišićem.

Čak i ukoliko ima problema sa leđima, kako se spekulisalo u čačanskoj Elektrodistribuciji, za 11 meseci je bez problema mogao da sanira zdravstvene poteškoće.

Samim tim, nameće se pitanje da li je Milovan Glišić planski otvorio bolovanje zbog smene sa mesta direktora, a na teretu je firme i dalje.

Zašto je smenjen Milovan Glišić?

Iako je za širu javost smena direktora Elektrodistribucije Čačak Milovana Glišića prošle godine bila iznenadna, za poznavaoce prilika u ovom javnom preduzeću ona je dugo očekivana.

Glišić, naime, prema tvrdnjama EPS-a nije saopštio tačne informacije i nije imao odobrenje za davanje izjava medijima u vezi sa slučajem isključivanja električne energije Dejanu Petkoviću iz Čačka, koji je potom štrajkovao glađu.

- Do sada je uočen niz nepravilnosti u radu Glišića, posebno u delu koji se tiče naloga za isključenje. Protiv Glišića biće preduzete disciplinske mere i biće smenjen po nalogu Milorada Grčića, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije“. Nije tačna ni izjava Glišića da su "više instance“ iz EPS naredile uključenje - naveo je EPS u saopštenju povodom Glišićeve smene.

Međutim, dobro upućeni smatraju da je ključni razlog Glišićeve smene afera "Emeceta", o kojoj je pisao jedan čačanski portal, kada je jedna privatna firma koja je sa EPS-om u obligacionim odnosima platila nameštaj za Glišićev stan, a na računu je stajao njegov potpis i adresa. Nakon smene Glišić se više nije vraćao na posao, a navodno je izjavio da će se vratiti samo kao direktor.

Glišić je na mesto direktora ED Čačak postavljen 2013. godine, a u međuvremenu je pokrenuo privatnu mlekaru u Pranjanima, vrednu nekoliko stotina hiljada evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati