Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 09. 2020. 12:51 15

Šokantna izjava predsednika UNS-a o Vesiću i Ivanoviću

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izjavio je da se UNS nije oglašavao o raspravi voditelja Ivana Ivanovića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, niti je to udruženje stalo u zaštitu novinara iz razloga što je Ivanovićeva emisija "humorističkog sadržaja i da UNS za tako nešto nije nadležan". Ivanović ga je potom upitao šta ako Vesić napadne Memedovića, da li treba da ga štiti gorska služba i mladi gorani?

- Nismo se oglasili pošto smatramo da je s jedne strane dobro da znamo šta državni funkcioneri misle o medijima, a s druge strane, Ivan Ivanović je voditelj jedne humorističke emisije i udruženje humorista bi onda trebalo da ga zaštiti - istakao je Radomirović gostujući na TV N1, iako zvanično takvo udruženje ne postoji.

Izgovorene reči prvog čoveka UNS-a ubrzo su izazvale osude javnosti, a na društvenim mrežama se oglasio i sam Ivan Ivanović, koji nije mogao da poveruje u ono što je čuo iz usta Vladimira Radomirovića.

- Čovek je stvarno izgovorio ovo. Ako Vesić napadne Memedovića, njega treba da zaštiti gorska služba ili mladi gorani? I posle kao, nisu krivi novinari? A sad stvarno, nemojte štititi mene, štitite svoju profesiju - napisao je Ivanović.

Na Radomirovićeve tvrdnje nije ostao imun ni popularni radio-voditelj Igor Brakus, koji se sarkastično zapitao da li udruženje humorista uopšte postoji.

- Predsednik UNS-a na N1: "Nismo se oglasili povodom toga. Udruženje humorista treba da zaštiti Ivana Ivanovića." Udruženje humorista? Gde ima to da se učlanim - napisao je Brakus.

Neiživljeni uličar, lažov, dripac… samo su neki od epiteta kojim je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poslednjih dana "čašćavao" voditelja Ivana Ivanovića, što gostujući u raznim emisijama na Pinku i Hepiju, što preko objava na svom Fejsbuk nalogu.

Prema rečima Ivanovića, napadi na njega su kulminirali kada je javno postavio pitanje otkud Vesiću sako koji je u visini njegove mesečne plate, ili kako može sa platom od 100.000 dinara da letuje u najluksuznijim hotelima i da za odmor potroši 80.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati