Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

25. 09. 2020. 14:29 0

Sava centar: Na ponovljenom tenderu Delta nije dala ponudu

Kompanija Delta holding saopštila je da nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava centra, koji je istekao danas jer smatra da je neprihvatljiva ponudjena cena i obavezne investicije.

Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku.

Delta holding je ranije potvrdio da je zainteresovan za ulaganje u Sava centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za njene zaposlene i za društvenu zajednicu.

- I dalje smo spremni da svojom investicijom Sava centar učinimo modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne dogadjaje, sa više od 5.000 posetilaca. Takvo poslovanje Sava centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a - navodi se u saopštenju Delte koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Grad Beograd je 2016. godine raspisao javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje bi upravljalo Sava centrom, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.

Na prethodnom tenderu početna cena je bila 27,4 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati