Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 09. 2020. 11:11 1

SAZNAJEMO Sinod zvanično povukao blagoslov Kubatu!

Sinod SPC definitivno je doneo odluku o oduzimanju blagoslova profesoru Rodoljubu Kubatu sa Bogoslovskog fakulteta, a da prethodno nije ni saslušan, saznaje Direktno.rs.

Po svoj prilici Irinej Bulović, episkop bački, konačno je uspeo u svojim namerama da ukloni Rodoljuba Kubata, profesora na Bogoslovskom fakultetu, kao čin lične osvete, nakon što je Kubat ranije optužio Irineja da je na osnovu falsifikovanog potpisa 2014. produžio radni angažman na istoimenom fakultetu.

Sinod, izvršno telo Srpske pravoslavne crkve, daje blagoslov za upis studenata i izbor nastavnika na Bogoslovskom fakultetu. Tu mogućnost mu daje Statut fakulteta, ali statut Univerziteta tako nešto ne predviđa.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je nedavno za Direktno da je sazrelo vreme da se uz razumevanje da Bogoslovski fakultet deluje po akademskim i crkvenim propisima razmisli o njegovoj ulozi na državnom Univerzitetu u sekularnoj državi.

- Ako Sinod želi da promeni položaj i ulogu Bogoslovskog fakulteta, može da se otvori rasprava o tome, koja bi uključila sve relevantne činioce u državi - navela je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati