Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

23. 09. 2020. 21:20 1

"Na ulazu u zemlju 36 sa simptomima korone"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je radove na rekonstrukciji stare i izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije. Kaže da će po završetku radova to biti najveća i najbolja bolnica u regionu, a i šire. Lončar kaže i da je od petka u 18 časova 23.000 građana ušlo u Srbiju, od toga polovina iz Crne Gore.

U novoj zgradi Kliničkog centra Srbije naći će se Urgentni centar, 300 postelja za poluintenzivnu negu, 150 postelja za intenzivnu negu, 30 operacionih sala.

Ministar zdravlja objasnio je da će u novoj zgradi biti još i četiri skenera, dve magnetne rezonance, dve plus dve angio-sale, mnogo rendgen aparata, mnogo ultrazvukova, kaže - svega što je neophodno.

- Očekujemo da se za manje od godinu dana zgrada useli, da uđu prvi pacijenti i da se obavljaju prve intervencije - kazao je Lončar.

Ističe da će nova zgrada mnogo značiti i lekarima i pacijentima.

- Ovo će biti ubedljivo najbolja i najveća bolnica u regionu, a i šire. Ispuniće se nešto što smo sanjali ceo život i građani Srbije će imati zdravstvenu nego o kakvoj su mogli samo da maštaju - najavljuje ministar Lončar.

Zlatibor Lončar kaže i da je od petka u 18 časova 23.000 građana ušlo u Srbiju, od toga polovina iz Crne Gore, a da je na samom ulazu 36 imalo simptome Kovida-19.

- Zamislite situaciju da njih nismo na vreme uhvatili. Za par dana to bi već bilo njih 360, pa za još par dana 3.000. Još jednom molim sve da shvate u kojoj situaciji se nalazimo - upozorio je Lončar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati