Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 09. 2020. 14:34 2

"RTS služi SNS i Vučiću, konkurs za direktora farsa" (VIDEO)

"Danas ističe rok za prijavljivanje kandidata za direktora RTS-a, za Udruženu opoziciju Srbije ovaj izbor i ovaj konkurs je obična farsa, baš kao sto su bili i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Kao što imamo nelegitimnu vladu i skupštinu, tako ćemo imati i nelegitimno rukovodstvo Radio televizije Srbije," rekao je danas ispred RTS-a lider Pokreta za preokret i jedan od članova Udružene srpske opozicije Janko Veselinović.

Veselinović je ispred RTS zatražio od članova Upravnog odbora RTS da, "uđu u proces izbora generalnog direktora i da izaberu kompetentnog čoveka, koji će raditi u interesu građana, a ne Aleksandra Vučića", a ako za to nisu sposobni, da podnesu ostavke.

- Umesto da služi građanima Srbije koji plaćaju televizijsku pretplatu direktno ili putem poreza jer RTS dobija i budžetska sredstva, Radio televizija Srbije služi jednoj stranci i jednom čoveku - istakao je Veselinović.

Kako kaže Veselinović, raspisan je konkurs za direktora, ali nije raspisan konkurs i za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS, pošto je Nenad Lj. Stefanović skoro godinu dana u v.d. stanju. 

- Konkurs je farsa jer nisu uspeli da zainteresuju ljude od kredibiliteta, a oni koji su se prijavili ukazali su na korupciju - rekao je Veselinović.

Zbog svega toga građani Srbije "ne znaju ništa o Jovanjici, Krušiku, Savamali, da su izbori bili namešteni, da opozicije nije bilo u kampanji, da je kupljen Telekom od para građana, šta se ovih dana dešavalo u Novom Sadu".

- Sačekaćemo još 15-20 dana da vidimo šta će se događati u postupku izbora generalnog direktora da bismo doneli odluku kako dalje da se borimo protiv ovog mesta na kojem stanuje medijski mrak - rekao je Veselinović i dodao da postoje dva kandidata za direktora. 

Borko Stefanović ocenio je da je najveći uspeh protesta, koji su nastupili nakon pokušaja njegovog ubistva u Kruševcu, to što se Srbija probudila, a da su svet i Evropa videli šta se u ovoj zemlji događa. 

- Opozicija je počela težak i bolan proces ujedinjenja koji daje svoje rezultate i pre i posle ovih protesta nije ništa isto u Srbiji. Apsolutno Srbija nije ista, opozicija nije ista, napravljen je sporazum sa narodom, bojkot je uspeo, politička scena je raščišćena, skupština je nelegitimna, jednopartijska kozačka skupština - konstatovao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati