Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2020. 22:05 11

Vučić: Imamo ubedljivo najjeftiniju struju u Evropi!

Aleksandar Vučić je često imao potrebu da istakne koliko je Srbija superiorna u odnosu na druge evropske zemlje, čak i one najrazvijenije, pa se nije libio da o našoj zemlji u tim prilikama govori kao da je mala Švajcarska. Tako je bilo i kada je ponosno isticao da je "struja u Srbiji ubedljivo najjeftinija u Evropi". I to bi bila odlična vest, samo nešto tu fali - nije bila istinita!

Naime, Vučić je prilikom gostovanja na svom omiljenom glasilu, televiziji Pink, pokušao da odbrani to što je gorivo u Srbiji skuplje nego u ostalim zemljama, pa je povukao paralelu sa cenom struje?! Nije bitno to što jedno sa drugim nema baš neke veze, samo je potrebno istaći da je naša zemlja otkad je predvodi Vučić u nečemu najbolja u Evropi.

Međutim, kada se iznose takve stavke poželjno bi bar bilo da budu tačne, što kod Vučića u velikom broju slučajeva nije bilo.

- Kažu, povećana je cena goriva. Pa, to što je povećana na drugoj strani je smanjena. To što je smanjeno nikada vam nije vest. Pa, kad kažete da nam je gorivo veoma skupo - pa jeste, al’ ne kažete da nam je struja ubedljivo najjeftinija u Evropi - rekao je Vučić 20. juna 2019. godine na televiziji Pink.

Međutim, prema podacima Eurostata, statističkog zavoda Evropske unije, koji sem zemalja članica EU, raspolaže podacima i za ostale evropske zemlje, najniža cena struje u Evropi nije u Srbiji, već u Ukrajini.

Naime, cena struje za domaćinastva u Ukrajini u drugom semestru 2018. godine iznosila je 0,041 evra po kilovat času (EUR/kWh), dok je u Srbiji cena struje za domaćinstva bila skuplja - 0,0709 evra po kilovat času (EUR/kWh).

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko je najbolji Vučićev "prijatelj"?

Rezultati

Video dana

Ko izvuče, njegovo je!