Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 09. 2020. 12:56 25

"Zversko prebijanje u Novom Sadu rukopis je Andreja Vučića, ministra Stefanovića i Rebića" (VIDEO)

- 19 dana su policija i tužilaštvo po osnovanim sumnjama obezbedili Ivanu Kontiću da pobegne. Ovde se radi o obračunu klanova unutar Srpske napredne stranke. Prepoznaćete rukopis Andreja Vučića, kumova Zvonka i Milana, navijača, kladioničara, ali i Stefanovića, ministra i direktora policije Rebića, koji se pomalo između sebe bore, preko tih uprava u Srbiji - rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

 

Tepićeva je u obraćanju ispred MUP Srbije istakla da su povređenom mladiću konstatovane teške telesne povrede i da se nakon toga ništa ne dešava, sve dok 12. septembra ne bude objavljen video snimak.

- Prva beleška se dešava po prijemu pacijenta i nakon toga se ne dešava ništa. Sledeće beleška opisuje povrede dodatno i nakon nje se ponovo ništa ne dešava, danima. Prvo sledeće postupanje insitucija dešava se 12. septembra, kada se dan ranije pojavljuje snimak u javnosti - rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde. 

Ona je upitala i da li je tužilaštvu kobnog dana naloženo da ništa ne sme da radi po pitanju ovog slučaja, pa je eventualno zato zakazala reakcija. Ona je potom, ponovo, istakla da PU Novi Sad, na čelu sa načelnikom iste Miloradom Šušnjićem, ništa nije učinila. 

- Podsetiću, radi se o Miloradu Šušnjiću koji se proslavio time što ništa nije uradio povodom prebijanja mladića ometenog u razvoju tokom protesta - rekla je Tepić, koja je postavila pitanja policiji i tužilaštvu povodom ovog događaja. 

Potpredsednica Stranke slobode i pravde je postavila pitanja policiji i tužilaštvu povodom ovog događaja.

- Da li su tužiteljka i policija izašli na mesto događaja? Da li su nakon razgovora sa oštećenim M. M. izašli na lice mesta, da li su tražili izjave od  svedoka i radnika? Da li su proverili bezbednosne kamere i da li su tražili i izuzeli snimak prebijanja? Koliko mi znamo, obaveza je da se video snimci čuvaju 30 dana, a prema našim saznanjima, policija nema originalni snimak - rekla je Tepićeva i dodala: 

- Dodatno me interesuje šta su policajci rekli tužiteteljki nakon uzimanja iskaza od oštećenog u Urgentnom centru, jer da je imala adekvatne informacije verovatno bi drugačije postupila?  Ako odgovori na sva moja pitanja budu “Ne”, biće da su grad Novi Sad i PU Novi Sad instrumentalizovani od bratije Vučića, a u prvom redu v. d. Andreja Vučića, koji se predstavlja kao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević - rekla je Tepićeva.

Ona se obratila i direktoru policije Vladimiru Rebiću, rekavši da su događaji u Srbiji koji se dešavaju proteklih dana smrt za bezbednost naše zemlje.

- Ovo prebijanje i nasilje u Novom Sadu, eksplozija u sred podneva u Beogradu, nisu saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali kojima ste se nekad bavili. Ovo je mnogo ozbiljno stanje za koje ste vi odgovorni. I dok vi putujete sa sumnjivim licima, sedite sa navijačima u kafićima na Vračaru, mi imamo ovakvu situaciju. Ovo pokazuje da ste vi ili nesposobni da radite ovaj posao ili ste previše mekani. Ovo je smrtna presuda za bezbednost Srbije - kazala je Tepić. 

Tepić se tokom obraćanja medijima osvrnula i na prekvalifikaciju dela od najpre nanošenja teških telesnik povreda do pokušaja ubistva. Istakla je i da tužilaštvo i da je tužiteljka u ovom postupku sačinila dva drugačija izveštaja, te da se postavlja pitanje da li joj je rečeno.

Ona je upitala i koje još snimke političar Miroslav Parović, kako je istakla “dojučerašnji savetnik predsednika Novog Sada”, drži u fioci.

- Kako je moguće da se Parović sada predstavlja kao tobož opozicionar, koji krituje deo Srpske napredne stranke? - upitala je Tepić.

Ukazala je na to i da je ovaj slučaj upotrebljen i za obračune klanova unutar vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati