Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 09. 2020. 08:16 3

Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS!

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije osuđuju nezakonit otkaz predsedniku sindikata “Sloga” u JKP Vodovod Šabac, vodoinstalateru Ivanu Vasiću, jer je on politički motivisan od strane direktorke tog preduzeća Danijele Lovrin Gavrilović, sa liste "Nebojša Zelenović - Šabac je naš", piše u saopštenju.

"Ivan Vasić je dobio otkaz zbog navodne povrede radne obaveze oko upotrebe identifikacionog priveska za koji je prijavio nestanak, međutim, on je već duže vreme na meti direktorke samo zato što je član SNS.
Poručujemo ostrašćenoj direktorki da povuče nezakonit otkaz i da ćemo mi kao sindikat braniti svakog predsednika sindikata iz SNS koji svoj posao u sindikatu obavlja profesionalno. U našem sindikatu ima članova i simpatizera svih stranaka i poručujemo da nikada nećemo ćutati na bilo koju vrstu mobinga, zlostavljanja ili progona našeg članstva.
”Sloga“ jeste deo Udružene opozicije Srbije sa ciljem “smene režima” i da se u Srbiji poboljšaju uslovi rada i plate, ali nismo za politiku osvetoljubivosti i sistema "Sjaši Kurta da uzjaše Murta".

Protiv smo svakog oblika progona sindikalnih aktivista, jer je naš posao da štitimo svakog člana bez obzira na njegovu stranačku pripadnost. Ovo je politički motivisan progon koji narušava vladavinu prava i tu stavljamo svaku tačku na bilo koju vrste polemike.
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će pružiti svu neophodnu pomoć kolegi Ivanu Vasiću u dokazivanju pravde, ali i podneti odgovarajuće prijave protiv svih koji su učestvovali u nameštanju njegovog otkaza i narušavanja Ustavom zagarantovanog pravo na rad i slobodu sindikalnog i drugog organizovanja u skladu sa zakonom", stoji na kraju saopštenja Udruženog sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati