Društvo i ekonomija

S. M.

15. 09. 2020. 17:49 3

15 OTKAZA U KURŠUMLIJI "Šarčeviću, marš iz fotelje!"

Već si mnogo uprskao, kao i svi tvoji sektaški partneri, zato je najbolje da odeš i da više ne ponižavaš prosvetne radnike i decu koja žele da uče i da se obrazuju - poručio je član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde i član kuršumlijskog SSP Slavko Ilić ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, nakon što je 15 prosvetnih radnika u Kuršumliji ostalo bez posla, iako je ministar prethodno obećao da neće biti otpuštanja.

- Ja imam samo jedno da mu poručim zbog svih laži koje on i njegova banditska stranka stalno truju narod: Šarčeviću, marš iz fotelje - naglasio je Ilić u svom obraćanju ispred Osnovne škole "Miloje Zakić" u Kuršumliji.

Ova škola poznata je po tome da je lično Šarčević smenio, a zatim ponovo postavio za direktora škole Radicu Jović.

- Nažalost, danas sam ovde jer su posao zbog tebe izgubili vredni i pošteni nastavnici, koji su godinama učili našu decu. Takav je Ivica Blažić koji je sedam godina radio kao nastavnik fizike, Jelena Ćeleš koja je godinama radila kao nastavnik biologije, Dragan Vukašinović koji je predavao matematiku više nema mesta u ovoj školi, koja je zahvaljujući bahatosti svih vas izgubila odlične nastavnike - naveo je između ostalog Ilić u svom obraćanju.

On je dodao da je sunovrat škole započeo kada je isteran sa posla sekretar škole Goran Stajković koji je ukazivao na nezakonite radnje u njoj i da su se te radnje samo nastavile u ovoj školskoj godini.

- Najstrašnije je što je u roku od tri meseca bez posla i sredstava za život ostao i bračni par Vesić, Bojana i Miloš. Ona je učiteljica i to trenutno na porodiljskom odsustvu, koja je poznata po tome što je iz Kragujevca došla da predaje deci u planinskom selu Merćez kod Kuršumlije i sa kojom su se slikali svi ministri, kao primer požrtvovanosti i odanosti ovoj profesiji. Čim joj istekne zakonsko pravo na porodiljsko, ostaje bez posla. Isteran je i njen suprug, koji je bio pomoćni radnik. Vi ste lično odgovorni za sadašnju patnju ove porodice i njihovu želju da odu odavde. Dozvolili ste da Bojana po ceo dan plače i čuva svoju decu i uskratili joj prava na rad - kazao je Ilić.

On je podsetio i na slične primere u okruženju - u Blacu, Žitorađi, Leskovcu, Nišu.

- I mi i dalje ćutimo i trpimo. Dokle ćemo tako, građani Toplice i Srbije - pita se on.

Prosvetari ćute dok im se uzima parče hleba, a deca sa juga Srbije ostaju uskraćena za elementarno znanje, od kojeg će kasnije da im zavisi život. Ove godine naprednjačke vlasti mnogo su nas unazadile, i, upozorava Ilić, tonemo sve dublje. Zato on predlaže da konačno svi podignu glave i izbore se za osnovna prava koja su ljudskom rodu u Srbiji godinama uskraćena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati