Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 09. 2020. 13:03 4

Studenti Pravnog fakulteta Vučićevim tabloidima: Ne napadajte Amfilohija i Krivokapića

Prethodnih dana smo svedoci višednevne negativne kampanje u vašim listovima protiv Njegovog Preosveštenstva mitropolita Amfilohija i verovatno budućeg premijera Crne Gore profesora Zdravka Krivokapića. Uz dužno poštovanje i uvažavanje principa "slobode medija" i nezavisnosti uređivačke politike, kao prava svih medija, smatramo da su ovakvi naslovi i tekstovi krajnje kontraproduktivni, štetni, naručeni i protiv interesa srpskog naroda u Crnoj Gori stoji u pismu Studentskog kluba Pravnog fakulteta uredništvu dnevnih listova "Informer", "ALO" i "Srpski telegraf".

Pismo prenosimo u celosti:

- Crna Gora, danas kao nezavisna i slobodna država, a nama najbliža i kroz istoriju bratska i prijateljska, je konačno dočekala promenu vlasti na izborima. Te promene u bliskoj budućnosti neće doneti povlačenje priznanja tzv "Kosova" ili značajan zaokret u spoljnoj politici, ali će sigurno doneti povlačenje tzv. Zakona o slobodi veroispovesti, prestanka brutalne diskriminacije srpskog naroda u svim oblastima života i smanjenju stope organizovanog kriminala u našem regionu. U vašim tekstovima primećujemo dve jasne namere: 

Prva je ta da se naruši ugled mitropolita Amfilohija, čuvara Pećkog trona, koji se jasno i nedvosmisleno protivi predaji i izdaji Kosova i Metohije i koji je ličnost od najvećeg ugleda i autoriteta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mitropolit je čovek koji traži od Srpske pravoslavne crkve da ona jasno zauzme stav o neustavnim sporazumima koje potpisuju Beograd i Priština i koji su protivni dugoročnim interesima Srbije na Kosovu i Metohiji. Tako da ostaje nelogična težnja vaših medija da se poveže Crna Gora sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kada je sva odgovornost za to pitanje na vlastima u Beogradu. 

Druga namera je ta da se glasovi Srba u Crnoj Gori prikažu izneverenim od strane srpskih partija i profesora Krivokapića i da se time ulije nezadovoljstvo i odbojnost u najavljene promene. Ne znamo kako će se ponašati buduća vlast u Crnoj Gori, ali je sigurno da će Srbi dobiti priliku da se zaposle, a da im niko neće tražiti da ih "mesni odbor DPS-a prepozna kao Crnogorce", da će se promeniti tzv. Zakon o slobodi verosipovesti kojim je prethodna vlast želela da nacionalizuje svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, da će prestati politički motivisani progoni predstavnika srpskih partija, i da će popis stanovništva 2021. godine biti slobodan, a koji je od apsolutne važnosti za srpski narod.

Uz zahvalnost za vašu brigu o Kosovu i Metohiji, koja će biti značajna u slučaju litija u Srbiji za odbranu Kosova i Metohije i svetinja, a do kojih će verovatno doći usled nedgovornog ponašanja zvaničnog Beograda u pregovorima sa Prištinom - stoji u pismu u pismu Studentskog kluba Pravnog fakulteta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati