Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 09. 2020. 17:25 11

Vučić napada Amfilohija jer ga se plaši

Dokle će Aleksandar Vučić da obmanjuje srpski narod? Dokle će uz pomoć tabloida, čiji je glavni urednik, da se obračunava sa neistomišljenicima? Konačno, zašto Vučiću smeta mitropolit Amfilohije (Radović)?

Evo (Vam) ponuđenih pitanja:

1. Da li mu smeta zato što je Amfilohije ugledniji od njega?

2. Zato što mu je mitropolit srušio komunističkog oca Slobodana Miloševića?

3. Zato što mu je direktno u političku prošlost gurnuo idola u očuvanju predsedničkih funkcija, odnosno kako se priča po Crnoj Gori i Srbiji, ortaka u zajedničkim poslovima, diktatora Mila Đukanovića?

4. Zato što je mitropolit Amfilohije čuvar trona Pećke patrijaršije?

5. Možda se Vučić plaši da Amfilohije i deo Srpske pravoslavne crkve koju predvodi, stane uz Udruženu opoziciju Srbije?

Bilo kako bilo, i bez obzira što je "igrač sa najviše postignutih autogolova" u karijeri, mitpolopit Amfilohije je i dalje jedna od najeminentnijih ličnosti regionalne scene. To je čovek koji trpi udarce sa svake strane, i od svojih i od neprijatelja. Bori se i u Crnoj Gori i Srbiji. A neprijatelj je poslednjih 30 godina, u ovom ili sličnom odrazu isti - Aleksandar Vučić.

Opet je predsednik Srbije posegao po diktatu Bebe Popovića, njihovog oprobanog scenarija. Misle da su našli način kako da zabašure poraz i blamažu u Vašingtonu. "Kec iz rukava" im je napad na mitropolita Amfilohija, ali ovaj put uz pomoć njegovih "blizanaca" iz Crne Gore Andrije Mandića i Milana Kneževića. Uvređeni što ih profesor Zdravko Krivokapić ne pominje (a i kako bi kada nema mandat) kao moguće nosioce ministarskih funkcija u novoj Vladi Crne Gore, dotrčali su u Beograd, naravno na poziv Vučića, a pod plaštom da obilaze radove na Hramu Svetog Save, da pokušaju da umanje značaj mitropolita Amfilohija (koji je dan ranije bio kod patrijarha) u svrgavanju, kako kažu, posle Sekule Drljevića, najvećeg crnogorskog srbomrsca Mila Đukanovića.

Naravno, i da mu natovare na leđa izdaju Kosova i Metohije, kako pišu Vućičevi mediji, jer još neformirana vlada Crne Gore, neće povući priznanje Kosova. Ustvari, izdajnik treba da bude mitropolit Amfilofije, a ne Aleksandar Vučić.

Oni su tu, jer im je Vučić, kako se priča, poslednjih meseci pomogao, navodno za kampanju protiv Đukanovića, ustvari za opstanak Mila Đukanovića, pošto je bio ubeđen da će njegov ortak istrajati i u ovoj rundi. Isto kao što je sa Milom namestio "državni udar", a posle bio dušebrižnik za živote Mandića, Kneževića i ostalih koji su u tom montiranom procesu osuđeni.

Zato i ciljani medijski napadi na Amfilohija od strane Vučića, koji se plaši da mitropolit opet, kao nekada, stane uz srpsku opoziciju, sa svojim delom SPC, a sa ciljem svrgavanja još jednog diktatora. Sada u Srbiji.

Takav scenario, razumljivo, ne odgovara Vučiću, a bogami ni episkopskoj vrhuški SPC, bliskoj vrhu SNS-a. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati