Društvo i ekonomija

[ Izvor: Kraljevo online ]

19. 08. 2020. 10:46 2

"PREDUZEĆE NAM NIJE DALO HRANU 15 DANA" Indijci štrajkuju u Kraljevu, traže dugovanja

Građevinski radnici iz Indije njih 42, protestuje, sedeći sa maskama na licima, ispred zgrade Gradske uprave, na Trgu Jovana Sarića.

Oni kažu da više meseci nisu primili platu, da su gladni i da žele da se vrate u Indiju. U rukama drže poruke: “NEMA HRANA NEMA VODA”, “COMPANY NOT GIVEN PROPER FOOD FROM LAST 15 DAYS”, (Preuzeće nam nije dalo hranu 15 dana). 

Građevinski radnici već nekoliko godina u grupama dolaze iz Indije u Kraljevo, gde po ugovoru između Građevinskog preduzeća “Nikolić” i jedne kompanije iz Amerike, rade u Kraljevu i gradilištima u Srbiji. Oni traže da im se dugovanja isplate, da bi mogli da se vrate u Indiju.

 

Kraljevo online stupio je u kontakt sa Ambasadom Indije u Beogradu. U trgovinskom odeljenju kažu, da su upoznati sa problemom i da već nedeljama traže rešenje da svoje građane iz Srbije vrate kući. Zbog pandemije virusa korona mnoge avionske linije su otkazne, pa se traži najpovoljnije rešenje da radnici iz Indije sa više konekcija iz Srbije otputuju kući.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati